Vešović: Za kratko vrijeme smo prihvatili ono što Prosinečki traži, želimo još bolji fudbal protiv Sjeverne Makedonije

Prvi meč Roberta Prosinečkog na klupi "sokola" donio dosta pozitivnih stvari, bek Crne Gore i Karabaga smatra da samo treba da se nastavi u tom ritmu

10711 pregleda 6 komentar(a)
Vešović tokom meča sa Bjelorusijom, Foto: FSCG/Filip Roganović
Vešović tokom meča sa Bjelorusijom, Foto: FSCG/Filip Roganović

Možda se radilo o prijateljskoj utakmici, možda i Bjelorusija nije rival top klase, ali prvi meč "sokola" pod vođstvom Roberta Prosinečkog donio je dosta pozitivnih stvari i prije svega ono zbog čega se fudbal voli - lijepe poteze, akcije, golove...

Fudbaleri Crne Gore slavili su sa 2:0 protiv nekadašnje sovjetske republike u prijateljskom meču odigranom u Antaliji, na meču koji će se pamtiti kao debi legendarnog hrvatskog fudbalera na klupi "sokola".

"Mislim da moramo da budemo zadovoljni", poručio je Marko Vešović dan nakon utakmice na "Mardan stadionu". "Bila je dobra motivacija, koncentracija, zalaganje na terenu i borba, a na sve to došli su igra i posjed... Mislim da smo dosta dobro u određenim situacijama kontrolisali utakmicu, posebno u prvom poluvremenu".

Crna Gora je slavila nakon lijepih akcija i golova koje su postigli Adam Marušić i Nikola Krstović, a Vešović je zadovoljan i kako su njegovi saigrači i on prihvatili nove stvari koje je Prosinečki donio.

"Mislim da smo dosta dobro izlazili iz presinga protivnika, sa posjedom i pasovima - stvarali smo šanse i postigli golove iz lijepih akcija, što je i najbitnije, jer je i selektor najavio da ćemo dosta da radimo na tom segmentu da lopta bude u našem posjedu", dodao je desni bek Crne Gore.

Crna Gora je ponudila nešto novo za kratko vrijeme...

"Nije bilo dosta vremena da se uigramo i da uvježbamo sve što je selektor zamislio... Ipak, u kratkom periodu smo prihvatili to što je tražio od nas - tokom dva-tri treninga smo radili na tome i rekao bih da smo sve dobro prezentovali. Treba samo da nastavimo u ovom ritmu", naglasio je Vešović.

Marko Vešović, Stevan Jovetić, Fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: FSCG/Filip Roganović

"Sokole" u Antaliji očekuje još jedan meč - u ponedjeljak od 18 sati protiv Sjeverne Makedonije.

"Sigurno da će nas sada čekati kvalitetniji protivnik u odnosu na Bjelorusiju, jer se radi o dobroj reprezentaciji, sa dobrim igračima i kao ekipa su dosta napredovali... U svakom slučaju još jedna dobra provjera i šansa da se novi momci pokažu, ali i prilika da probamo da igramo još bolji fudbal i da na kraju svi budemo zadovoljni sa ovim ciklusom", zaključio je majstor azerebejdžanskog Karabaga.

Robert Prosinečki će nakon Antalije imati priliku da ekipu uigrava još u junu protiv Belgije i Gruzije, dok na jesen kreću i prve takmičarske utakmice u Ligi nacija.

Bonus video: