Slabo izdanje mlade reprezentacije i samo bod protiv Jermenije

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

3938 pregleda 9 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Tražila su se tri boda koja bi značila pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore je bila predaleko od tog cilja u duelu sa Jermenijom, pod Goricom, pred jedva 200 gledalaca.

Kakva posjeta, takav i fudbal - momci koji uglavnom igraju u Crnogorskoj ligi nisu uspjeli da naprave nikakvu razliku u sudaru sa rivalom kojeg su u septembru savladali u Jerevanu 1:0, golom Balše Toškovića.

Rezultat 0:0 potpuno odgovara onome što je viđeno pod Goricom - mnogo pogrešnjih dodavanja, mnogo igre u prazno, a premalo, ili nimalo, konretnog učinka. U takav "ambijent" uklopio se i gruzijski sudija, koji je nepotrebnim faulovima "sjeckao" i to malo igre.

Koliko je Crna Gora bila daleko do trijumfa govori i to da je prvi šut ka golu rivala imala tek u 67. minutu kada je traljavo probao Dušan Vuković, da je prvi korner izvela takođe tek sredinom nastavka.

Uz jedan solo-prodor Janjića, pokušaj glavom rezerviste Pajovića, premalo da bi se postigao gol...

"Bio je ovo preslikan prvi meč. I tada su Jermeni stalno imali posjed lopte, ali u obje utakmice su bili bez šanse. Mi smo imali dvije i mogli smo da riješimo utakmicu. Bili smo spori u predaji lopte, pravili smo dosta tehnićkih grešaka, ali stanje je takvo kakvo jeste", rekao je selektor Nikola Rakojević.

Crna Gora iz četiri utakmice ima četiri boda, sve ih je osvojila protiv Jermenije koja je osvojila dva iz čak sedam utakmica u kojima je primila čak 16 i dala samo jedan gol.

Šansu za popravni naša U21 selekcija ima u utorak kada na istom stadionu (15 sati) igra protiv Finske.

Finci su danas igrali protiv Albanije u Tirani takođe 0:0.

"Vjerujemo u pobjedu, vjerujemo i da ćemo za taj meč imati Viktora Đukanovića, to bi bilo veliko pojačanje i ohrabrenje za nas, iako ne možemo da očekujemo da on dođe i riješi utakmicu", istakao je Rakojević.

CRNA GORA - JERMENIJA 0:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 200. Sudija: Giga Kikačeišvili (Gruzija). Žuti kartoni: Adžić, Gašević, Pejović, Mugoša (Crna Gora), Avanesjan, Simonjan, Ajvazjan, Mnacakanjan (Jermenija).

Crna Gora: Nikola Ivezić, Arnel Kujović, Milan Vukotić (od 79. Aleksa Ćetković), Dušan Vuković, Ljubomir Pejović, Bojan Adžić (od 79. Balša Tošković), Nikola Janjić (od 88. Vuk Striković), Ognjen Gašević, Andrej Bajović (od 61. Igor Pajović), Damjan Mugoša (od 61. Dejan Perović), Robert Đeljaj.

Jermenija: Gor Matinjan, Hamlet Mnacakanjan, Erik Simonjan, Karen Nalbandijan (od 90. Karen Hohavisjan), Gevorg Tarakčjan, Aventis Aventisjan, Narek Janojan, Tigran Avanesjan, Serob Galtsjan (od 84. Narek Alaverdjan), Hariton Ajavazjan, Nikolas Kalukijan.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: