Nema kalkulisanja, probaćemo da dobijemo i Izrael i BiH, vidjećemo koliko je to realno

Omladinska reprezentacija Crne Gore nastavlja kvalifikacije elitne runde nakon startnog poraza od Norvežana, selektor Goran Perišić još žali zbog slabog početka meča na premijeri

10659 pregleda 12 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Nakon startnog, pomalo i nesrećnog poraza od Norveške u 1. kolu U19 elitne runde kvalifikacija za EP, crnogorski fudbaleri neće kalkulisati u preostala dva meča, poruka je selektora Gorana Perišića.

Ako su šanse da se napravi podvig i ode se na Evropsko prvenstvo svedene na minimum, to ne znači da naša omladinska reprezentacija ne treba da se pokaže u duelima sa Izrealom (sjutra, 19 h) i Bosnom i Hercegovinom u utorak, da pokuša da ostvari pobjede.

“Sami smo zakomplikovali situaciju u prvoj utakmici. Nismo otvorili meč kako je trebalo i odmah smo primili dva gola. Kao da se u prvih 15 minuta uvukao se neki strah, tek onda smo počeli da igramo", još jednom je Perišić prokomentarisao poraz od Norvežana (2:1).

Vasilije Adžić smanjio je u finišu lijepim golom iz slobodnog udarca, ali je bilo kasno za preokret protiv jakog domaćina, koji u svojim redovima ima fudbalera koji već vrijedi sedam miliona eura. U pitanju je Svere Nipan, 17-godišnji vezista Rozenborga.

"Imali smo dva različita poluvremena. U drugom sam bio prezadovoljan igrom, stvarali smo šanse, postigli gol, ali je to bilo nedovoljno", dodao je Perišić.

Slijedi, takođe vrlo jaka, selekcija Izraela, koja je na premijeri savladala Bosnu i Hercegovinu sa 2:0.

Jasno je nakon prvog kola da su Norveška i Izrael glavni favoriti za prvo mjesto i plasman na EP, ali Crna Gora će pokušati da im poremeti račune.

"Izrael je mnogo dobra reprezentacija, ali vjerujem da dosta toga zavisi od nas. Dobili su Bosnu i Hercegovinu golovima u drugom poluvremenu. Bez obzira na to, idemo na pobjedu, i u ovoj i u narednoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine. Nema kalkulisanja, probaćemo da dobijemo, vidjećemo da li je to realno", kazao je Perišić na kraju.

Bonus video: