Velika pobjeda: Vasilije Adžić u posljednjoj sekundi za trijumf omladinaca protiv Izraela

Kakva pobjeda izabranika Gorana Perišića (1:0), koji su se vratili u trku za plasman na Evopsko prvenstvo - u posljednjem kolu moraju da pobijede BiH i da se nadaju da Norveška neće slaviti protiv Izraela

28495 pregleda 133 reakcija 36 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore pobijedila je Izrael sa 1:0, u drugom kolu elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Presudio je, ko drugi nego Vasilije Adžić - momak koji će od ljeta nositi dres Juventusa pogodio je bukvalno u posljednjoj sekundi sudijskog dodatka, koji je iznosio pet minuta.

Naši su krenuli u posljednji napad, ostalo je još 20-ak sekundi, lopta je ubačena u izraelski šesnaesterac, protivnički fudbaleri uspjeli su da je izbiju nekoliko puta, naši da je vrate, sve dok nije stigla do Adžića, koji je sa 15-ak metara iskosa desne strane precizno pogodio za veliko slavlje.

Izabranici Gorana Perišića vratili su se u trku za prvo mjesto u grupi i plasman na Evropsko prvenstvo nakon startnog poraza od Norveške (2:1).

I imaju šansi, iako ne zavise samo od sebe, a pomogla je Bosna i Hercegovina, koja je danas remizirala sa Norvežanima (2:2).

Crnoj Gori je potrebno da u utorak pobijedi Bosnu Hercegovinu, a da Norveška ne savlada Izrael.

Sve će se znati prije početka naše utakmice, jer Norveška i Izrael igraju u 15 sati, a Crna Gora - BiH u 19.

Šta god da se dogodi, velika pobjeda mladih crnogorskih fudbalera, jer je Izreal možda i najbolja reprezentacija u grupi, a u prvom kolu je pobijedila Bosance (2:0).

Izraelci su pokazali kvalitet i na večerašnjem meču, na vještačkoj podlozi "Odd stadiona" u norveškom Skienu, jer su 60-ak minuta kontrolisali duel, dominirali i bili bolji od naše selekcije. Crna Gora, međutim, ni u trenucima dominacije protivnika nije bila bezopasna, naprotiv, a dvije dobre šanse, u 62. i 73. minutu, propustio Adžić, koji je večeras bio najistureniji u našem timu.

A onda je Perišićeva selekcija pokazala kvalitet koji do sada nije bio karakterističan za naše ekipe, reprezentacije, klubove - potpuno se oslobodila u posljednjih 20 minuta, fizički nadvisila rivala, napravila pritisak...

Dogodilo se i to da su čak Izraelci zadržavali vrijeme u finišu, vidjevši kako stoje stvari, a u posljednjim sekundama jedan izraelski igrač pretrpio je velike kritike od svog trenera zašto je tako brzo izveo aut.

Jer, koji trenutak kasnije, lopta se zakoprcala u mreži...

IZRAEL - CRNA GORA 0:1

Skien - "Odd stadion". Sudija: Mikel Reder (Danska). Strijelac: Vasilije Adžić u 90+6. minutu. Žuti kartoni: Zoabi, Haroš (Izrael), Bulatović, Lečić (Crna Gora).

Izrael: Ofek Melika, Guj Dezent, Nikita Stojnov, Šavit Elgabi, Lior Kasa 8od 74. Ido Koen), Liran Hazan (od 64. Anas Ajaš), Niv Jehošuva, Noam Haroš, Karem Zoabi (od 64. Ido Oli), Jehoda Belaj (od 74. Ori Azo), Sajed Farhi (od 84. Avi Turgman).

Selektor: Ofir Haim.

Crna Gora: Benjamin Krijestarac, Milan Roganović, Velimir Ljutica, Bodin Tomašević, Lazar Maraš, Andrija Bulatović, Luka Lečić (od 79. Stefan Radojević), Danilo Vukanić, Nenad Krivokapić (od 78. Stefan Golubović), Marko Perović, Vasilije Adžić.

Selektor: Goran Perišić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: