Brazilska tinejdžerska zvijezda srušila Englesku na „Vembliju”, majstorija Virca u Lionu

Endrik na debiju postigao prvi gol u dresu „karioka”

16193 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 23.03.2024. 22:53h

Real Madrid je reagovao na vrijeme, kaparisao brazilskog napadača Endrika još u decembru 2022, a večeras su svi mogli da se uvjere da u evropski fudbal uskoro stiže nova velika zvijezda.

Mladi napadač, koji u julu postaje punoljetan, zablistao je na debiju u dresu reprezentacije i to je uradio na najvećoj sceni - u hramu fudbala, na travi londonskog „Vemblija” u pobjedi nad Engleskom u prijateljskoj utakmici (1:0).

Endriku je trebalo samo devet minuta da postigne prvi gol za „karioke”, nakon što je u 71. ušao umjesto Rodriga, budućeg saigrača u Realu.

Andreas Pereira je počeo akciju koja je prethodila pogotku - u šansu je lansirao Vinisijusa Žuniora, njegov šut je odbranio Džordan Pikford, a Endrik odbijenu loptu sproveo u mrežu.

Kako se ranije pisalo, Real će Palmeirasu za Endrika platiti oko 60 miliona eura, računajući obeštećenje (35 miliona) i bonuse vezane za broj utakmica, golova, ali i trofeja u dresu „kraljevskog kluba”.

U Lionu je Njemačke nadigrala Francusku u meču u kojem je povela već u 7. sekundi kada je vezista Bajera iz Leverkuzena Florijan Virc majstorski matirao Brisa Sambu.

Kasnije su obje selekcije imale po nekoliko šansi, ali bila je to noć za trijumf tima Julijana Nagelsmana - osigurao ga je Kai Haverc početkom drugog poluvremena.

Bonus video: