Otrant - Bokelj: derbi za 1. mjesto

U Ulcinju nikada veće interesovanje za jednu utakmicu - Otrant-Olimpik od 15 sati dočekuje lidera Druge lige

8291 pregleda 4 komentar(a)
Derbi će pokazati ko je bolji, Foto: FSCG
Derbi će pokazati ko je bolji, Foto: FSCG

U Ulcinju nikada veće interesovanje za jednu utakmicu - Otrant-Olimpik od 15 sati u 25. kolu dočekuje lidera Druge fudbalske lige, Bokelj. Kotorani imaju dva boda više od Ulcinjana, koji ne kriju ambiciju da se napokn priključe prvoligaškom karavanu.

Samo nekoliko sati od objave, poziva navijačima na zvaničnoj Fejsbuk stranici, Otrant je saopštio da je za “nikada važniju utakmicu” stadion rasprodat - uslijedio je poziv navijačima da mjesta zauzmu sat prije početka.

U taboru domaćina, ipak, pokušavaju da spuste tenziju, smanje pritisak.

- Očekujem odličnu utakmicu, fudbalski praznik jer Ulcinj živi za fudbal. Utakmicu moramo da odigramo dobro, ali to je samo jedan meč i ima još dosta bodova u opticaju, a čeka nas još jedan derbi sa Bokeljom u Kotoru. Cilj nam je prvo mjesto i direktan plasman u Prvu ligu. Optimsita sam, igraćemo da dobijemo i da se vratimo na prvu poziciju - kazao je trener Otranta, Dejan Vukićević.

Do kraja se očekuje trka udvoje, pošto Bokelj ima 52 boda, Otrant 50, dok trećeplasirana Podgorica sa utakmicom manje ima 40 bodova. Prvoplasirani ide direktno u elitu, drugi i treći će tražiti šansu kroz baraž.

- Dosta je još bodova u opticaju do kraja i ova utakmica neće odlučivati o putniku u najveći rang. Ipak, psiohološki bi pobjeda značila, bila bi iskorak za jednu od ekipa. Zato ćemo igrati da dobijemo, ali ako oni budu bolji i pobijede, čestitaćemo - naglasio je trener Bokelja Slobodan Drašković.

Danas u 15 sati igraju i Berane - Igalo, Grbalj - Lovćen i Internacional - Iskra. Odložen je meč Podgorica - Kom.

Bonus video: