Savić vjeruje u omladince, Prosinečkom žao što Adžić ne igra više u Budućnosti: Veliki talenat i pravi igrač

Adžića uskoro čeka ogromna promjena - prelazak iz više nego skromne crnogorske u elitnu italijansku ligu

15090 pregleda 5 komentar(a)
Vasilije Adžić, Foto: FK Budućnost
Vasilije Adžić, Foto: FK Budućnost

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Jedna noć u Antaliji bila je rezervisana za navijanje - pratila se utakmica omladinske selekcije protiv Izraela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i uživalo o pobjedi 1:0, koja je mlade crnogorske fudbalere približila plasmanu na U 19 EURO.

Ostao je još jedan meč, protiv BIH u utorak, može li to da bude dan za istoriju našeg fudbala.

„Vjerujem u te mladiće, odlična su generacija, nadam se da će uspjeti da nas obraduju i probiju led odlaskom na veliko takmičenje. Želim im to iz sveg srca, želim i da se što prije dokažu i budu nosioci igre A reprezentacije“, poručio je Stefan Savić.

Pobjedu nad Izraelom donio je biserni talenat, 17-godišnji Vasilije Adžić - jasno je da je samo pitanje dana kada će biti i seniorski reprezentativac.

“Adžić je odličan igrač“, jasan je Savić, ali se i on i selektor Prosinečki pitaju - zašto ne igra više u Budućnosti ovog proljeća.

Adžić, koji će od ljeta biti igrač Juventusa, u drugom dijelu sezone je - rezerva crnogorskog šampionu, igrač koji ulazi sa klupe.

„Iznenađuje me što ne igra u klubu. Šteta je da takav biser nema minutažu, jer je mnogo važno za naš fudbal da lansiramo nove igrače s obzirom na to da se naše vrijeme bliži kraju. Trebaju nam nove snage koje će unaprijediti igru reprezentacije“, kazao je Savić.

“Žao mi je što nije igrao u prvenstvu u posljednje vrijeme, tri meča koja sam pratio - nijednom nije bio starter. Ne znam da li su ga čuvali da se ne povrijedi, ali ono što je sigurno je da je riječ o pravom igraču”, istakao je Prosinečki i naglasio:

“Naravno da razmišljamo o njemu i sigurno će imati ulogu i kod nas”.

Adžića uskoro čeka ogromna promjena - prelazak iz više nego skromne crnogorske u elitnu italijansku ligu, iz crnogorskog u najveći italijanski klub.

“Nije njega Juve tek tako skautirao i odlučio da dovede. Ništa nije slučajno. On je veliki talenat, treba da naporno i dobro radi i siguran sam da može da se izbori za status”, rekao je Prosinečki.

Savić je svojevremeno imao sličan put koji čeka Adžića - kao 19-godišnjak se nakon samo jedne sezone u Partizanu preselio u Mančester siti. Dobro zna kolika je to promjena.

„Kad sam bio u Partizanu i dobio ponudu Sitija, zar je trebalo da kažem – neću, nisam spreman? Zgrabite takvu šansu kako znate i umijete, a siguran sam da će Adžić uspjeti da se dokaže i izbori za minutažu jer je ozbiljan potencijal i ima kvalitet da se ubrzo nađe u A selekciji. Zadovoljan sam, takođe, što je nakon dugo vremena naš igrač potpisao za veliki klub“, zaključio je Savić.

Bonus video: