Milevski: Crna Gora je kvalitetna, nije lako igrati protiv tima koji ima novog selektora

Za golman Rajo Valjekana Stola Dimitrijevskog sjutrašnja utakmica je posebna: Protiv Crne Gore sam debitovao u dresu makedonske reprezentacije

7486 pregleda 0 komentar(a)
Makedonci slave gol protiv Moldavije, Foto: FFM/Fudbalska federacija Makedonije
Makedonci slave gol protiv Moldavije, Foto: FFM/Fudbalska federacija Makedonije

Četvrti put sastaju se fudbalske reprezentacije Crne Gore i Sjeverne Makedonije, četvrti put u prijateljskim mečevima.

Crna Gora je dobila prvi duel - 2:1, u Podgorici 2008. godine, Makedonci naredna dva, koja su igrana u Skoplju. Na selektorskom debiju Zlatka Kranjčara u martu 2010. bilo je 2:1 za domaćina, a 2015, na oproštaju Branka Brnovića - 4:1.

Crna Gora sjutra u Antaliji (18 h), ima šansu da pobjedom izjednači taj skor.

"Očekujemo veoma kvalitetnog protivnika sa kvalitetnim igračima koji igraju u jakim ligama", kazao je u najavi meča selektor Makedonaca Blagoja Milevski.

Njegova selekcija je prije tri dana, takođe u Antaliji, igrala 1:1 protiv Moldavije.

"Moramo podići nivo igre u posljednjoj trećini terena, tačnije u realizaciji. Ne mogu da ne budem zadovoljan učinkom protiv Moldavije, ali naravno ima stvari koje moramo da popravimo ako želimo da se nadamo pozitivnom rezultatu u sutrašnjoj utakmici. Biće i promjena u sastavu, jer smo tu da provjerimo potencijal nekih igrača na različitim pozicijama. Upravo o tome govore ove dvije utakmice", istakao je Milevski, a onda se još jednom okrenuo ka Crnoj Gori.

"Teško je igrati protiv ekipe koja ima novog trenera".

Stole Dimitrijevski, sjajni golman koji čuva mrežu Rajo Valjekana, otkrio je zašto mu je utakmica sa Crnom Gorom posebna.

"Protiv Crne Gore sam debitovao u dresu makedonske reprezentacije, kada smo u Skoplju pobijedili 4:1. Lijepa sjećanja. Čeka nas teži meč nego sa Moldavijom, jer je Crna Gora bolja reprezentacija od Moldavije. Naša koncentracija mora biti na najvišem nivou i moramo biti disciplinovani tokom svih 90 minuta", kazao je Dimitrijevski.

Bonus video: