I selektor Sjeverne Makedonije najavljuje promjene: Igramo protiv fudbalera koji nastupaju u Španiji, Italiji...

Fudbaleri Crne Gore danas (18h) u drugom test meču u Antaliji igraju protiv Sjeverne Makedonije

8980 pregleda 2 komentar(a)
Milevski, Foto: Shutterstock
Milevski, Foto: Shutterstock

Meč broj dva u Antaliji - za Crnu Goru, ali i za Sjevernu Makedoniju. Naš nacionalni fudbalski tim danas od 18 sati na "Mardan stadionu" imaće priliku da se još jednom u samo nekoliko dana na pravi način predstavi selektoru Robertu Prosinečkom.

Legendarni Hrvat najavio je da će u odnosu na prvi meč na turskoj rivijeri danas početi sa 10 novih igrača u startnoj postavi koje će predvoditi kapiten Stevan Jovetić, a nešto slično planira i Blagoja Milevski, njegov kolega na klupi Sjeverne Makedonije.

"Biće promjena u sastavu - ovdje smo da odigramo dvije utakmice i da provjerimo potencijal pojedinih igrača na različitim pozicijama. To smo uradili na meču sa Moldavijom, a tako će biti i sa Crnom Gorom", poručio je Milevski, a prenosi Gol.mk.

Nakon premijernih utakmica u Antaliji više razloga za zadovoljstvo ima Prosinečki - njegova ekipa savladala je Bjelorusiju sa 2:0, uz lijepe poteze, akcije i golove.

S druge strane, Milevski i njegov tim odigrali su neriješeno sa Moldavijom (1:1) - vodili su pogotkom Bojana Miovskog iz Aberdina, nakon slabe intervencije golmana Moldavije, dok je na drugoj strani Stole Dimitrievski loptu iz mreže vadio nakon spektakularnog gola Vitalijea Damaškana.

"Nisam zadovoljan realizacijom na utakmici protiv Moldavije, trebalo je da postignemo barem još jedan gol iz šest prilika koje smo imali i da tako zatvorimo utakmicu", naglasio je Milevski.

Fudbal u Sjevernoj Makedoniji posljednjih godina dotakao je magične granice - reprezentacija ove zemlje igrala je na Evropskom prvenstvu 2020, nakon toga stizala i da upiše velike pobjede protiv giganata Njemačke i Italije. Sada je čeka test protiv Crne Gore u sklopu priprema za naredno izdanje Lige nacija, a Milevski smatra da su "sokoli" idealan sparing partner.

"Naravno, da je tako - igramo protiv protivnika koji u svom sastavu ima puno kvalitetnih igrača koji igraju u Španiji, Italiji i drugim jakim ligama. Uz to - teško je igrati protiv ekipe koja je tek promijenila selektora. Ponavljam - radi se o kvalitetnoj selekciji sastavljenoj od odličnih pojedinaca i biće to sjajna prilika da odmjerimo snage sa takvim rivalom", zaključio je Milevski.

Utakmicu sa Moldavijom selektor Sjeverne Makedonije počeo je sa svim većim zvijezdama (poput Eljifa Elmasa, Enisa Bardija, Ezgjana Alioskog i Dimitrievskog), pa će biti zanimljivo za kojih 11 će se odlučiti u meču prtiv Crne Gore.

Bonus video: