Turska idila, Savić: Prava je stvar što smo došli u Antaliju

Fudbaleri Crne Gore danas od 18 sati protiv Sjeverne Makedonije odigraće drugu prijateljsku utakmicu u Antaliji, jedan od lidera "sokola" smatra da je odlazak na tursku rivijeru bio pravi potez

20257 pregleda 49 reakcija 11 komentar(a)
Savić i Stevan Jovetić tokom treninga u Antaliji, Foto: FSCG/Filip Roganović
Savić i Stevan Jovetić tokom treninga u Antaliji, Foto: FSCG/Filip Roganović

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Super luksuzni hotel, sunce i blizina mora, a prije svega super tereni - Antalija, preciznije Belek, ponudila je crnogorskim fudbalerima ono što u Crnoj Gori, nažalost, nemaju.

Bukvalno savršenstvo za trening i rad.

“Znamo svi da imamo problema sa terenima, tu zaostajemo za drugima”, kazao je Stefan Savić.

Na pitanje da li je možda i to što se uigravaju i pripremaju u takvim uslovima uticalo i na rezultate, pa i na način na koji igraju, odgovorio je:

“Ne smatram da je to razlog zbog kojih smo nekada imali rezultate slabije od očekivanih. Mnogo faktora utiče na to, a ponekad i mi nismo realni kada upoređujemo našu sa snagom drugih selekcija i koji su naši dometi.

Stefan Savić
foto: FSCG/Filip Roganović

Pored idealnih uslova za mini-pripreme, boravak u Turskoj donio im je i mir, mogućnost da se maksimalno posvete upoznavanju sa novim selektorom, novim zahtjevima.

“Svi mi volimo da dođemo kući, da smo bliže porodici i prijateljima, da igramo na našem stadionu, ali mislim da je dolazak u Tursku bio prava stvar”, ističe Savić, koji je možda i najviše “patio” zbog toga što je minulih dana bio odvojen od porodice, jer je nedavno postao otac.

“Bilo je malo intenzivnije prvih dana, ali sa neopisivom radošću sam dočekao taj trenutak i uživam u druženju sa kćerkicom”.

"Sokoli" će danas (18h) utakmicom protiv Sjeverne Makedonije staviti tačku na boravak u Antaliji.

Bonus video: