Dani Alveš platio kauciju od milion eura, očekuje se njegov izlazak iz zatvora

Brojni novinari okupili su se danas po kiši od jutra ispred zatvora, koji se nalazi 40 kilometara od Barselone, čekajući njegovo puštanje iz zatvora. Očekuje se da će Alveš kasnije danas izaći iz zatvora

5994 pregleda 6 komentar(a)
Dani Alveš, Foto: Shutterstock
Dani Alveš, Foto: Shutterstock

Brazilski fudbaler Dani Alveš, osuđen na četiri i po godine zbog silovanja, platio je kauciju od milion eura i moći će da izađe iz zatvora, saopštio je danas sud u Barseloni.

"Obavještavamo vas da je kaucija Danija Alveša evidentirana na računima suda u Barseloni", navodi se u saopštenju ovog suda.

Brojni novinari okupili su se danas po kiši od jutra ispred zatvora, koji se nalazi 40 kilometara od Barselone, čekajući njegovo puštanje iz zatvora. Očekuje se da će Alveš kasnije danas izaći iz zatvora.

Sud je prošle nedjelje odlučio da pusti Alveša na slobodu uz kauciju od milion eura. Uz nju Alveš mora da preda svoje brazilske i španske pasoše i zabranjeno mu je da napušta Španiju.

On ne smije da priđe žrtvi na kilometar, ne smije da se pojavljuje ispred njene kuće ili radnog mjesta niti da pokuša da komunicira sa njom u narednih devet godina. Takođe, sud je odredio da Alveš žrtvi plati odštetu u iznosu od 150.000 eura, a Brazilac mora da se javlja u sud jednom nedjeljno.

Alveš je osuđen u februaru na četiri i po godine zatvora zbog silovanja žene u noćnom klubu u Barseloni 31. decembra 2022. godine.

Brazilac je tokom trodnevnog suđenja negirao krivicu i rekao da je njihov susret bio sporazuman, dok je žena svjedočila da ju je fudbaler silovao u toaletu noćnog kluba u Barseloni.

Alveš je u zatvoru otkako je uhapšen, prošlog januara. Njegovi prethodni zahtjevi da bude pušten uz kauciju su odbijeni jer je sud smatrao da postoji rizik od bjekstva. Brazil ne izručuje svoje državljane koji su osuđeni u inostranstvu.

Na osuđujuću presudu žalili su se i njegov branilac i državni tužilac.

Odbrana traži oslobađajuću presudu, a tužilaštvo da se zatvorska kazna poveća na devet godina. Advokati žrtve tražili su kaznu zatvora od 12 godina.

Nije određen datum za novo suđenje pred Višim sudom u Barseloni. Slučaj može da završi i na Vrhovnom sudu u Madridu.

Alveš (40) je jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji, tokom karijere osvojio je 42 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Najveći uspjeh ostvario je igrajući za Barselonu sa kojom je osvojio 23 trofeja od 2008. do 2016. godine.

Bonus video: