Gotovo: Nejmar kupio slobodu, Pariz čeka superstara

Nejmarovi advokati uplatili su Barseloni 222 miliona eura, koliko iznosi Nejmarova otkupna klauzula i sada je ostalo samo da Brazilac sjutra u Parizu pokaže dres Pari sen Žermena
89 pregleda 4 komentar(a)
nejmar, Foto: Mundodeportivo.com
nejmar, Foto: Mundodeportivo.com
Ažurirano: 03.08.2017. 18:36h

Najveći transfer svih vremena, transfer koji je pomjerio granice fudbalskog tržišta i poslovanja, konačno je završen.

Nejmarovi advokati uplatili su Barseloni 222 miliona eura, koliko iznosi Nejmarova otkupna klauzula, Brazilac je potpisao ugovor i sjutra će u Parizu pokazati dres Pari sen Žermena.

"Pravni zastupnici Nejmara posjetili su kancelarije kluba i platili 222 miliona eura na ime igrača, a po osnovu jednostranog raskida ugovora koji je vezivao igrača i klub. Barselona će proslijediti Uefi sve detalje ove operacije, tako da Uefa može da procijeni da li određena disciplinska odgovornost može da proistekne iz ovog slučaja", saopštila je Barselona.

Uplatu je, dakle, izvršio Nejmar, koji je sam sebi "kupio" slobodu i mogućnost da promijeni klub, nakon što je Udruženje klubova Španije (La Liga) ranije danas odbilo da prihvati uplatu otkupne klauzule.

Iz saopštenja se, takođe, zaključuje da će Barselona pokrenuti istragu kod Uefe, kako bi se istražilo da li je ovim transferom prekršeno pravilo tzv. finansijskog fer-pleja, a posao će ispitati FIFA.

Nejmar će, kako javljaju španski mediji, biti privremeno registrovan za PSŽ, dok se svi detalji transfera ne prouče i dok ne prođe kontrole evropske i svjetske kuće fudbala.

Promocija će se održati sjutra, a očekuje se da će detalji uskori biti saopšteni...

Bonus video: