Dva od dva u Antaliji: Druga pobjeda „hrabrih sokola” sa Prosinečkim

Naša selekcija savladala Sjevernu Makedoniju golom Stevana Jovetića u 45. minutu

42303 pregleda 111 reakcija 29 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 25.03.2024. 20:00h
Završeno
19:52h

Dva meča, dvije pobjede, bez primljenog gola - rezultat je stigao na početku mandata Roberta Prosinečkog na klupi fudbalske reprezentacije Crne Gore.

„Hrabri sokoli” su, nakon pobjede nad Bjelorusijom, savladali i Sjevernu Makedoniju - bilo je 1:0, jedini gol je postigao Stevan Jovetić u samom finišu prvog poluvremena kada je odlično reagovao i glavom pogodio poslije kornera koji je izveo Driton Camaj.

Naša selekcija je u prvom dijelu dugo igrala onako kako su željeli Makedonci, koji su prijetili preko Bardija i Elmasa, a Crna Gora pokazala da je opasnija iz prekida.

Prvo je Igor Vujačić šutirao preko gola sa nekoliko metara, a samo nekoliko minuta kasnije je put do mreže pronašao Jovetić.

U nastavku nije bilo previše uzbuđenja, a Prosinečki je napravio šest izmjena i šansu dao debitantu - vezisti Budućnosti Milošu Brnoviću koji je u 68. minutu ušao umjesto Jovetića.

Naredne obaveze nacionalnog tima su u junu kada slijede prijateljski mečevi sa Belgijom u gostima i Gruzijom na svom terenu.

19:50h

Pobjeda Crne Gore u drugom pripremnom meču - protiv Sjeverne Makedonije je presudio gol Stevana Jovetića u 45. minutu.

19:47h

Četiri minuta sudijske nadoknade.

19:43h

Krstović je otvorio napad naše selekcije, potom je probao Camaj koji je izblokiran.

19:40h

U igri je i Dušan Bakić, koji je zamijenio prezimenjaka Marka.

19:38h

Ne dešava se mnogo toga, Crna Gora čuva prednost koju joj je u 45. minutu donio Jovetić. Još desetak minuta do kraja utakmice.

19:24h

Jovetić je bio na terenu 68 minuta, debi u dresu reprezentacije ima vezista Budućnosti Miloš Brnović.

19:18h

Prve izmjene Prosinečkog - ušli su Vešović, Janković, Marušić i Krstović umjesto Vukčevića, Lončara, Jovovića i Mugoše.

19:05h

Odlična akcija Crne Gore na startu, lopta nije došla do Jovetića poslije prodora Vujačića, uzvratili su Makedonci preko Trajkovskog koji je na poluvremenu ušao umjesto Elmasa.

19:02h

Počelo je drugo poluvrijeme.

18:48h

Poluvrijeme u Antaliji - vodi Crna Gora 1:0 nakon 45 minuta u kojima je bila inferiorna u polju, ali u kojima je i imala dvije velike šanse.

Prvu je promašio Igor Vujačić, kada je glavom šutirao preko gola, ali drugu nije Stevan Jovetić koji je poslao loptu u mrežu nakon centaršuta Dritona Camaja iz kornera.

18:45h

GOOOL! Vodi Crna Gora protiv Sjeverne Makedonije - pogodio je Stevan Jovetić u 45. minutu glavom nakon kornera.

Camaj je odlično izveo prekid, a kapiten sa desetak metara pogodio mrežu.

18:38h

Dva kornera crnogorske selekcije u dvadesetak sekundi i velika šansa Vujačića - šutirao je glavom visoko preko prečke sa manje od pet metara.

18:35h

Tenzija na terenu nakon oštrog faula Bakića nad Bardijem. Potom su Savić i Elmas bili u klinču, pa su zaradili po žuti karton.

18:33h

Bardi i Elmas dominiraju, Makedonci imaju potpunu kontrolu - nema golova nakon 35 minuta.

18:26h

Camaj je dočekao pas Jovetića u 26. minutu i plasirao loptu, šutirao je pored gola - konačno su „sokoli” bili konkretni pred golom protivnika.

18:25h

Bakić je probao sa preko 30 metara - prvi šut Crne Gore ka golu protivnika, ali bilo je to daleko od opasnosti.

18:19h

Sjeverna Makedonija nije kaznila loše poprečno dodavanje Bakića.

18:18h

Dvadeset minuta igre, još se čeka na prvu pravu akciju crnogorskih fudbalera. Makedonci su još jednom probali preko Elmasa, koji je sada šutirao mnogo slabije nego prije sedam minuta.

18:12h

Prva opasnost, i to pred golom Crne Gore u 12. minutu - Elmas je prošao po lijevoj strani, ušao u sredinu i šutirao sa preko 20 metara, ali je odlično reagovao Šarkić.

Bonus video: