Omladinci žele da ispišu istoriju

U19 fudbalska reprezentacija Crne Gore od 19 sati igra protiv BiH u posljednjem meču elitne runde kvalifikacija za EP. Ako prije toga (15 sati) Izrael ne izgubi od Norveške, timu Gorana Perišića treba pobjeda da se plasira na Euro

7546 pregleda 35 reakcija 11 komentar(a)
Dan odluke u Norveškoj: Omladinska fudbalska reprezentacija, Foto: FSCG
Dan odluke u Norveškoj: Omladinska fudbalska reprezentacija, Foto: FSCG

Gol Vasilija Adžića u šestom minutu sudijske nadoknade utakmice sa Izraelom učinio je da crnogorski omladinci nastave da sanjaju istorijski uspjeh u plasman na Evropsko prvenstvo.

Naša U19 selekcija, koju vodi nekadašnji kapiten Budućnosti Goran Perišić, u Norveškoj ima šansu koju ne želi da propusti, mada je realnost da pred posljednjih 90 minuta elitne runde kvalifikacija nije sve u njenim rukama.

Crna Gora večeras od 19 časova igra sa Bosnom i Hercegovinom, četiri sata ranije se sastaju Norvžani i Izraelci i od tog duela zavisi da li naš nacionalni tim mora da krene na sve ili ništa u posljednjem duelu na turniru. Izraelci, naime, ne smiju da izgube od domaćina kako bi crnogorski fudbaleri trijumfom nad BiH preuzeli prvo mjesto i osigurali odlazak na kontinentalno takmičenje.

- Nada i dalje postoji, iako ne zavisimo sami od sebe. Prije naše utakmice ćemo znati da li nas pobjeda protiv Bosne i Hercegovine vodi na Evropsko prvenstvo, što bi bio najveći uspjeh ove generacije i istorijski za Crnu Goru - rekao je selektor Goran Perišić.

Crna Gora je na startu turnira izgubila od Norveške (2:1), a onda je savladala Izrael (1:0). Oba pogotka je postigao Adžić, koji na ljeto iz Budućnosti ide u Juventus...

- Protiv Izraela smo odigrali dva različita poluvremena. U prvom smo bili u grču, strahu... U nastavku smo se oslobodili, igrali bolje, stvorili nekoliko šansi... Bog nas je na kraju nagradio kada je stigao gol Adžića i to nam daje nadu za posljednju utakmicu da možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo - kazao je Perišić.

Defanzivac naše reprezentacije Stefan Radojević ističe da je ekipa do sada pokazala da može da igra protiv svih reprezentacija.

- Prethodne dvije utakmice su bile zahtjevne, ali smo uprkos tome dokazali da možemo da se nosimo sa velikim ekipama. U prvom meču nismo iskoristili šanse koje smo stvorili, ali smo u drugoj protiv Izraela stigli do pobjede. U igri smo za Euro, svi vjerujemo da je taj cilj dostižan - kazao je Radojević.

Crna Gora ide na trijumf u posljednjem meču, šta god se dogodilo u duelu Norveške i Izraela.

- Znamo da ne zavisimo od sebe, ali u meč ćemo ući s namjerom da osvojimo tri boda, to se neće promijeniti iako ne dobijemo dobre vijesti prije toga. Ipak, optimisti smo i vjerujemo da ćemo biti prva generacija crnogorskih fudbalera koja je izborila plasman na šampionat Evrope - zaključio je fudbaler Berana.

Bonus video: