Dijego Kosta tuži Kontea i želi da se vrati u Atletiko

"Pokrenućemo sve pravne mehanizme protiv kluba i trenera, koji nisu imali poštovanja prema igraču, zbog čega je on i prinuđen da zatraži transfer", rekao je Kostin advokat
52 pregleda 0 komentar(a)
Dijego Kosta, Foto: Mundodeportivo.com
Dijego Kosta, Foto: Mundodeportivo.com
Ažurirano: 03.08.2017. 14:45h

Dijego Kosta je odlučio - ide iz Čelsija.

Njegov advokat Rikardo Kardoso kazao je španskim medijima da je podnio "formalni zahtjev da se Kosti omogući da ode iz kluba", te da je jedina želja njegovog klijenta da se vrati u Atletiko Madrid. ,

"Dijego ne želi da igra ni u jednom drugom klubu", rekao je Kardoso.

Istovremeno, Kardoso je najavio da će tužiti Čelsi i Antonija Kontea za nedolično ponašanje prema Dijegu Kosti.

"Pokrenućemo sve pravne mehanizme protiv kluba i trenera, koji nisu imali poštovanja prema igraču, zbog čega je on i prinuđen da zatraži transfer. Dok se spremao da ode u Brazil na odmor dobio je SMS poruku od trenera Kontea u kojoj je pisalo da se na njega više ne računa. To je neprihvatljiv odnos prema fudbaleru, koji je bio najbolji strijelac kluba u sezoni u kojoj je osvojena titula. Klub se nije ogradio od takvog ponašanja trenera, već je produžio ugovor sa njim, pokazavši da se slaže sa njegovim metodama odnosa sa igračima", navodi Kardoso.

Zbog toga je, ističe Kardoso, Dijego Kosta ne može da ostane u Čelsiju.

"Sa druge strane, u Atletiku je doživio ne samo sportske uspjehe, već je, iznad svega, bio poštovan kao čovjek i fudbaler", zaključio je Kardoso.

Kosta, međutim, ne može da se vrati u Madrid prije januara, jer "kolćonerosi" imaju zabranu dovođenja igrača u ovom prelaznom roku.

Bonus video: