Poraz mlade selekcije od Finske, malo jedan Viktor Đukanović

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore izgubila od Finske 2:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

13005 pregleda 48 reakcija 29 komentar(a)
Viktor Đukanović na današnjem meču, Foto: FSCG
Viktor Đukanović na današnjem meču, Foto: FSCG

Nakon remija bez golova sa Jermenijom prije četiri dana, mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Podgorici od Finske (2:1) u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Meč je obilježio fudbaler belgijskog Sen-Žiloaza, Kasper Terho, koji je asistirao kod prvog gola, koji je postigao Koski, a bio je strijelac drugog pogotka pošto je u međuvremenu Viktor Đukanović donio izjednačenje.

Mladi "sokoli" odigrali su bolje nego protiv Jermenije prije četiri dana, mogli su i do remija, jer je protivnik odlučujući gol postigao tri minuta prije kraja.

Finci su, ipak, zaslužili trijumf, nastavivši nisku pobjeda selekcija i klubova iz te zemlje protiv crnogorskih timova.

Seniorska reprezentacija Finske je u prošlom izdanju Lige nacija dva puta pobijedila Crnu Goru po 2:0, finski šampion Helsinki je prije tri godine dao sedam golova našem šampionu Budućnosti u dva meča.

Mlada selekcija je, u tom kontekstu, i namjanje loše prošla protiv Finaca...

Nakon pet odigranih utakmica tim Nikole Rakojevića ima četiri boda i tri poraza, a u narednom ciklusu, u septembru, je očekuju dvije utakmice - protiv Rumunije u gostima (6. 9) i Švajcarske kod kuće (10. 9). Ipak, prije toga je (7. 6) očekuje nastavak susreta protiv Albanije, koji je prekinut zbog jake kiše u novembru prošle godine.

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: FSCG

Rakojević je danas značajno promijenio sastav u odnosu na utakmicu protiv Jermenije, u startnoj postavi je bilo pet novih igrača, a van protokola su ostali Vuk Striković i Milan Vukotić koji su odstranjeni iz tima zbog nediscipline. Na klupi je počeo i Nikola Janjić, kao i Andrej Bajović koji je imao groznicu.

Finska je u prvom dijelu imala veći posjed lopte, ali je prvu veliku priliku imala Crna Gora. Nakon greške gostujućih igrača, Viktor Đukanović je uzeo loptu, krenuo po lijevoj strani, ušao u kazeni prostor, šutirao u bliži ugao, ali je Bergstrom odbranio.

Već u narednom napadu odlična prilika za Finsku - Limata je ušao u šesnaestaerac, šutirao, a Ivezić odlično intervenisao i odbranio.

Ipak, Finska je do vođstva stigla nakon prekida u 32. minutu. Gosti su dobili korner, Terho je centrirao, a gol glavom, sa prve stative, praktično iz krila golmana Ivezića, postigao je Koski.

Mlada fudvalska reprezentacija Crne Gore
foto: FSCG

Naša selekcija je krenula ofanzivnije u drugom dijelu i već u 46. minutu imala dvije šanse. Prvo je, nakon prodora Vukovića, Đukanović zaustavljen, a onda je sa distance probao Ćetković, ali je Bergstrom još jednom odbranio.

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: FSCG

Finci su zaprijetili u 55. minutu kada je, poslije šuta Salome, Ivezić još jednom bio na visini zadatka, a onda je u tri minuta kasnije Crna Gora izjednačila. Jitolva je pogriješio, Đukanović krenuo ka golu, šutirao, a lopta se odbila od Jansona i završila u mreži.

Do kraja meča je Crna Gora imala priliku preko Đeljaja, nakon kornera, na drugoj strani je Skita imao dobru šansu, ali je bio neprecizan, da bi tri minuta prije kraja Terho iskoristio grešku naše reprezentacije i silovito gađao pod prečku za 1:2.

CRNA GORA - FINSKA 1:2

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 200. Sudija: Evangelos Manuhos (Grčka). Strijelci: Đukanović u 58. minutu za Crnu Goru, Oski u 32. i Terho u 87. minutu za Finsku. Žuti karton: Perović (Crna Gora).

Crna Gora: Nikola Ivezić, Aleksa Golubović (od 46. Nikola Janjić), Arnel Kujović (od 89. Damjan Mugoša), Aleksa Ćetković, Balša Tošković (od 56. Dejan Perović), Viktor Đukanović, Dušan Vuković, Ljubomir Pejović, Robert Đeljaj, Igor Pajović (od 89. Nikola Vuković), Ognjen Gašević.

Finska: Lukas Bergstrem, Roni Janson, Santeri Vananen, Adam Marhijev (od 66. Leo Valta), Natan Skita (od 66. Juho Talvitie), Kasper Terho (od 90.+1 Toni Mietinen), Juho Lentiranta, Henri Saloma (od 66. Niklas Pihtija), Otso Limata (od 77. Kai Meruloto), Vile Koski, Miska Ilitova.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: