Bez kazne za Aćerbija zbog rasizma

Fudbaler Napolija Huan Hezus je prijavio glavnom sudiji meča da mu je Aćerbi uputio rasističku uvredu, nazvašivši ga "crnčuga".

2614 pregleda 0 komentar(a)
Franćesko Aćerbi, Foto: Reuters
Franćesko Aćerbi, Foto: Reuters

Italijanski fudbaler i igrač Intera Franćesko Aćerbi, optužen za rasističku uvredu od strane igrača Napolija Huana Hezusa, nije kažnjen usljed nedostatka ubedljivih dokaza, saopštio je danas Fudbalski savez Italije.

"S obzirom da nije postignut minimalni nivo sigurnosti u pogledu diskriminatornog sadržaja, odlučeno je da sankcije predviđene članom 28 Kodeksa sportske pravde ne primjenjuju", navodi se u saopštenju Saveza.

Aćerbi je mogao da bude kažnjen sa 10 mečeva suspenzije, što bi okončalo njegovu sezonu i dovelo u pitanje njegovo učešće na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj ovog ljeta.

Tokom utakmice 29. kola Serije A između Intera i Napolija 17. marta, fudbaler Napolija Huan Hezus je prijavio glavnom sudiji meča da mu je Aćerbi uputio rasističku uvredu, nazvašivši ga "crnčuga".

"Aćerbijevi komentari ne odgovaraju stvarnosti i onome što je rekao. Moramo da borimo protiv rasizma", napisao je Hezus na društvenim mrežama.

Bonus video: