Rakojević: Očekivali smo više, ali smo i zaslužili mnogo više

"Razmišljam da šansu dajem igračima koji igraju u našoj ligi. Da ih u svakom meču bude više, da im ovo bude odskočna daska. To ću i dalje forsirati. Koliko oni mogu, u kakvoj su taktičkoj, tehničkoj i fizičkoj pripremi, e to je već nešto drugo", kazao je Rakojević

5908 pregleda 54 reakcija 11 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Trener mlade reprezentacije Nikola Rakojević prokomentarisao je poraz od Finske pod Goricom (2:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je bila blizu remija, poravnala u nastavku preko Viktora Đukanovića, ali je su Finci pogodili tri minuta prije kraja i odnijeli pobjedu.

"Zaslužili smo drugačiji rezultat, Finci su bili agresivniji i tačniji u pasu. Samo prisustvo Đukanovića je pokazalo šta jedan igrač značli za reprezentaciju. Rezultatski nismo dobro prošli u ovom ciklusu, očekivali smo više, a i danas smo zaslužili mnogo više", rekao je nakon meča selektor Nikola Rakojević za RTCG.

Crna Gora je u petak igrala neriješeno sa Jermenojom 0:0.

"Razmišljam da šansu dajem igračima, koji igraju u našoj ligi. Da ih u svakom meču bude više, da im ovo bude odskočna daska za njihovu karijeru. Pogledajte koliko ih je bilo danas, koliko ih je bilo protiv Jermenije. To ću i dalje forsirati. Koliko oni mogu, u kakvoj su taktičkoj, tehničkoj i fizičkoj pripremi, e to je već nešto drugo. O tome ja stvarno ne želim da pričam. Sigurno je da mali pomak možemo da napravimo za kratko vrijeme. Tri dana priprema pred utakmicu nije dovoljno, ali je kod svakoga tako. Mislim da se ova grupa igrača, ovi koji su danas bili tu, ponaša korektno. Mislim da možemo da pravimo bolje rezultate nego što je bilo sada u martu. Nadam se da će tako biti već od Albanije u junu", poručio je Rakojević, koji je dva dana uoči meča odstranio iz tima Milana Vukotića i Vuka Strikovića.

Razlog je - nedisciplina.

"Nisu ispoštovali pravilnik sa početka priprema, jednostavno sam odlučio da ne budu tu i mislim da je to sasvim u redu. Ne samo oni, već svi koji budu pravili takve prekršaje ubuduće neće biti tu", rekao je Rakojević.

Bonus video: