Sarajevu oduzeti bodovi, Ibričić suspendovan sedam mjeseci

Sarajevo će morati da plati i oko 11 hiljada eura

3637 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa prekinute utakmice, Foto: Printscreen/Twitter
Detalj sa prekinute utakmice, Foto: Printscreen/Twitter

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je fudbalski klub Sarajevo i suspendovala čelnike kluba nakon prekida utakmice sa Borcem iz Banjaluke.

Revanš utakmica četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca iz Banjaluke prekinuta je sredinom marta u sudijskoj nadoknadi nakon što su igrači Sarajeva napustili teren. Prvi susret u Banjaluci završen je bez golova, a u revanšu je Borac vodio 2:1. Domaći fudbaleri, nezadovoljni suđenjem, napustili su teren.

Kap koja je prelila čašu bio je prekršaj u napadu koji je arbitar Mateo Musa dosudio Sarajevu u 93. minutu, tačnije crnogorskom internacionalcu Miomiru Đuričkoviću. Nakon toga su u teren utrčali sportski direktor Sarajeva Senijad Ibričić i trener Simon Rožman, a nakon njih i predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić. Okružili su glavnog sudiju, a potom su poveli igrače prema svlačionici uz ovacije "Koševa".

Sarajevu su oduzeta tri boda i kažnjeno je sa oko 11 hiljada eura. Mirvić je suspendovan na 12 mjeseci, Ibričić na sedam, dok je Rožman suspendovan uslovno na tri mjeseca.

Sarajevo ima 34 boda, pet manje od trećeplasiranog Veleža i četiri manje od dobojske Sloge.

Bonus video: