Martines i Tiram žele da igraju na OI u Parizu

Olimpijske igre održaće se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta

4289 pregleda 0 komentar(a)
Lautaro Martines (desno), Foto: Reuters
Lautaro Martines (desno), Foto: Reuters

Fudbaleri Intera Lautaro Martines i Markus Tiram žele da igraju za svoje reprezentacije na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, pa će italijanski klub sa njima razgovarati o tome.

Argentinac Martines i Francuz Tiram žele da igraju za svoje reprezentacije, ali je uprava Intera zabrinuta zbog mogućih problema sa umorom i kondicijom igrača, pošto ekipu sljedeće sezone čekaju takmičenja u Seriji A, Kupu Italije, Superkupu Italije, Ligi šampiona i Svjetskom klupskom prvenstvu, prenijela je "Gazeta".

Kako se navodi, uprava će u narednim nedjeljama razgovarati sa igračima o nastupu na olimpijskom turniru.

Olimpijske igre održaće se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta, a fudbalski turnir nema značajniju ulogu na takmičenju. Reprezentacije u svojim ekipama mogu da pozovu trojicu igrača starijih od 23 godine.

Pored mogućnosti da nastupi Igrama, Martines će tokom ljeta igrati za Argentinu na Kupu Amerike, a Tiram će na Evropskom prvenstvu nastupiti za Francusku. To bi značilo da ni jedan ni drugi praktično neće imati predviđenu pauzu tokom ljeta.

Inter ima pravo da zabrani igračima da učestvuju, jer Olimpijske igre nisu takmičenje koje organizuje Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

U posljednje vrijeme spekuliše se o odlukama klubova da puste igrače da učestvuju na olimpijskom turniru, nakon što je Real Madrid rekao da neće pustiti svoje fudbalere.

Bonus video: