FSCG: Produžena suspenzija Zvonku Cekliću, sankcionisani igrači i zvaničnik Iskre

Odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore

7472 pregleda 14 komentar(a)
Detalj sa meča Mladost - Dečić, Foto: FSCG
Detalj sa meča Mladost - Dečić, Foto: FSCG

Defanzivcu Mladosti Zvonko Cekliću je produžena suspenzija na još mjesec, objavila je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore.

Ceklić se sumnjiči da je u meču 22. kolu Meridianbet Prve lige, koji je odigran 28. februara pomogao rivalu Dečiću da postigne prvi gol na utakmici u finišu prvog poluvremena.

Ovaj 24-godišnji bek se tada kod šuta Bojana Matića očigledno pomjerio i poskočio kako bi napadač protivnika zatresao mrežu. Ceklić je tada zamijenjen na poluvremenu, a Tuzani su slavili 3:0...

„Na osnovu člana 145 stav 1 tačka 2 i člana 149 Disciplinskog pravilnika FSCG, Disciplinska komisija FSCG, na sjednici održanoj 28.03.2024. godine, donijela je Odluku kojom se Ceklić Zvonku, igraču OFK Mladosti lob.bet, produžava suspenzija za još mjesec zbog učešća u neregularnosti utakmice, na način što je oštetio svoj i poslužio drugom klubu i povrijedio takmičenje i Pravila fudbalske igre na utakmici 22. kola Meridianbet 1.CFL, između OFK Mladost Lob.bet - Dečić Admiral.bet, čime bi počinio prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se:

„Nema pravo igranja u zvaničnim utakmicama kojima rukovodi FSCG do donošenja Odluke Disciplinske komisije FSCG. Suspenzija teče od dana donošenja ove Odluke do 29.04.2024. godine. Protiv Odluke o suspenziji žalba nije dozvoljena”, objavila je Disciplinska komisija.

Disciplinska komisija je, takođe, suspendovala fudbalere Iskre Danila Markovića i Vasilija Vučinića i predstavnika kluba Dejana Perovića.

Igrači Danilovgrađana su suspendovani zbog nesportskog ponašanja prema sudiji tokom utakmice 25. kola Druge lige protiv Internacionala, dok je Perović sankcionisan jer je prijetio i fizički nasrnuo na arbitra.

Za svu trojicu se navodi da su suspendovani do donošenja odluke i da nemaju pravo žalbe...

Na pauzu će i igrač Bokelja Igor Poček, koji je suspendovan zbog nesportskog ponašanja prema gledaocima na utakmici 25. kola 2.CFL protiv Otrant-Olimpika.

Bonus video: