Marić odabrao za start kvalifikacija: Da vidimo kako se ponašamo kada smo favoriti

Fudbalerke Crne Gore kvalifikacije za EP otvaraju mečevima sa Andorom (5. aprili) i Farskim Ostrvima (8) pod Goricom

3072 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Fscg.me
Foto: Fscg.me

Selektor ženske seniorske fudbalske reprezentacije, Mirko Marić, objavio je danas spisak igračica za mečeve sa Andorom i Farskim Ostrvima na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Marić je pozvao 23 igračice.

Na spisku su golmani - Anastasija Krstović (Sent Mihalji, Mađarska), Ajša Kalač (Leotar, Trebinje) i Nikolina Perunović (Zora Spuž);

Odbrana - Helena Božić (Dinamo Moskva, Rusija), Tatjana Đurković (Asteras Tripolis, Grčka), Aleksandra Popović (Split, Hrvatska), Majda Drešević (Breznica), Milica Radunović (TSC Kanjiža, Srbija), Jovana Sarić (Ekonomist) i Andrea Janjušević (Emina, BiH);

Vezni red: Slađana Bulatović (Fomget, Turska), Jelena Karličić (Bordo, Francuska), Jasna Đoković (Split, Hrvatska), Darija Đukić (Crvena zvezda, Srbija), Nađa Đurđevac (TSC Kanjiža, Srbija), Ivana Boričić i Sara Simonović (Radnički Kragujevac, Srbija);

Napad: Armisa Kuč (Fomget, Turska), Medina Dešić (Nirnberg, Njemačka), Nađa Stanović (Ferencvaroš), Jelena Vujadinović (Medik Konin, Poljska), Maša Tomašević (Budućnost) i Jelena Petrović (Breznica).

Oba meča u aprilskom "prozoru”, Crna Gora će odigrati na Gradskom stadionu u Podgorici.

Andoru će ugostiti 5. aprila, dok će se pet dana kasnije na istom mjestu sastati sa selekcijom Farskih Ostrva.

Marić je kazao da crnogorska selekcija ne bježi od uloge favorita u predstojećim mečevima.

"Biće to posebni ispiti za našu ekipu, koja nije navikla da igra pod ulogom favorita, pa ćemo vidjeti kako će se ponašati u toj situaciji. U svakom slučaju, najvažnije je da ozbiljno pristupimo utakmicama, jer to što smo igrali dobro u posljednje vrijeme, protiv Sjeverne Irske i u Ligi nacija, ne znači da ćemo lako pobjeđivati neke rivale", rekao je Marić.

On je naglasio da bi pobjedama napravili odličan uvod u novi ciklus kvalifikacija.

Crna Gora se do sada nije sastajala sa Andorom, dok je dva puta savladala Farska Ostrva u prošlogodišnjoj Ligi nacija, u Podgorici veoma ubjedljivo 9:0, dok je u Toršavnu bilo 1:0.

"Baš zbog te pobjede ne smijemo da pomislimo da će to biti lak meč. Teško je nekoga pobijediti tri puta zaredom u relativno kratkom periodu, a utakmica na Farskim Ostrvima je pokazala da se radi o nezgodnom rivalu. Andoru smo skautirali, vidjeli kvalitete i mane i mislim da će u tom meču sve zavisiti od nas", istakao je Marić.

Bonus video: