Budućnost želi da se vrati pobjedama, Brnović poručuje: Petrovac pokazao da je neugodan, ali sve zavisi od nas

Utakmicama 27. kola u subotu se nakon pauze nastavlja Meridianbet Prva crnogorska fudbalska liga

6149 pregleda 1 komentar(a)
Brnović, Foto: FSCG
Brnović, Foto: FSCG

Još deset kola do kraja, deset rundi koji obećavaju dramu do kraja... Meridianbet Prva crnogorska fudbalska liga nakon pauze zbog obaveza reprezentacije nastavlja se ovog vikenda i donijeće nove izazove za tandem sa vrha Budućnost i Dečić, ali i za prvog izazivača Mornar.

Aktuelni prvak u subotu od 18 sati dičekuje Petrovac, tim iz Tuzi tri sata ranije gostuje kod Arsenala u Tivtu, dok će Barani u istom terminu igrati protiv Jezera u Beranama.

Budućnost na pauzu nije otišla u dobrm raspoloženju s obzirom na to da je u prethodnom kolu poražena od Mornara u Baru (1:0), pa će povratak pobjedama tražiti protiv drugog tima sa crnogorske obale.

"Motivisani smo da ostvarimo pobjedu, jer bi uticala na naše samopouzdanje nakon neuspjeha u prethodnom kolu", poručio je za klupski sajt Miloš Brnović, vezista "plavih" koji je tokom pauze debitovao za reprezentaciju Crne Gore.

Budućnost i Petrovac odigrali su ove sezone dva meča, a oba su režirala dramu u sudijskoj nadoknadi.

Stefano Almeida donio je trijumf "plavima" u 91. minutu meča pod Goricom (2:1), dok je u drugom duelu Radoš Dedić pogodio u 94. za tada veliki bod "neboplavih" (2:2).

"Petrovac je dokazao da je neugodan za nas, jer su obje prethodne utakmice bile teške. Znamo da protivnik ima šta da pokaže, ali kao i uvijek mislim da sve zavisi od nas, pogotovo kada igramo na našem terenu", istakao je Brnović.

Nakon pauze slijedi ubrzan 1.CFL ritam, pa će se u narednih osam dana odigrati tri kola, a Budućnost osim sa Petrovcem očekuju i dueli sa protiv Mladosti (srijeda) i veliki derbi sa Dečićem u nedjelju, 7 aprila.

"Naredne tri utakmice mogu da usmjere prvenstvo pred sam finiš, ali mislim da je sljedeća protiv Petrovca najbitnija i ukoliko nju riješimo kako se nadamo, onda će sljedeće dvije biti lakše za nas", jasan je Brnović.

O debiju za reprezentaciju kaže...

"Stvarno sam presrećan zbog debija, ostvarilo se nešto što sam sanjao od malih nogu. Vjerovao sam u to, zato mi poziv i debi predstavlja još veći uspjeh, naročito sada kada se sve malo sleglo - vidim koliko familiji i svim ljudima oko mene to znači i zbog toga sam srećan", zaključio je Brnović.

Iz Budućnosti je saopšteno da će ulaz za utakkmicu sa Petrovcem biti slobodan.

Meridianbet 1. CFL, 27. kolo

Subota

15.00h Jezero - Mornar

15.00h Sutjeska - Rudar

15.00h Arsenal - Dečić

15.00h Jedinstvo - Mladost DG

18.00h Budućnost - Petrovac

Standings provided by Sofascore

Bonus video: