Budućnost odgovorila Dečiću - asistencije Adžića za sigurnu pobjedu nad Petrovcem, slavili i Sutjeska i Jezero

Odigrani mečevi 27. kola Meridianbet Prva crnogorske fudbalska lige: Budućnost - Petrovac 2:0, Arsenal - Dečić AdmiralBet 0:2

46861 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Vasilije Adžić na meču sa Petrovcem, Foto: FSCG
Vasilije Adžić na meču sa Petrovcem, Foto: FSCG

Dečić AdmiralBet je teškom mukom slavio u Tivtu (2:0), Budućnost je odgovorila rezultatski istovjetnom, ali mnogo lakšom pobjedom protiv Petrovca (2:0) - nastavlja se trka za titulu u crnogorskom šampionatu, devet kola prije kraja vodeći su poravnati na vrhu sa po 50 bodova. Titulu će odlučiti posljednji krug prvenstva.

Šanse? Možda taman kako pokazuju i bodvi - 50:50.

Trećeplasirana Sutjeska Meridianbet nije baš tako blizu, ali nije ni daleko - ima sedam bodova manje, nakon trijumfa kraj Bistrice protiv Rudara (2:1). Teoretski, ni ona nije otpisana, kao ni Jezero i Mornar koji nakon pobjede Plavljana u međusobnom duelu (3:1) imaju po bod manje od Nikšićana na četvrtom mjestu.

Nakon što su u prethodnih sedam proljećnih kola osvojili svega osam bodova, od mogućih 21, fudbaleri Budućnosti odigrali su jedan od najsigurnijih i najstabilnijih mečeva u drugom dijelu, ne računajući naravno trijumf od 6:0 protiv Arsenala.

Vidjelo se, takođe, koliko "plavima" znači omladinski, mladi i potencijalni seniorski reprezentativac, Vaslije Adžić.

Sedamnaestogodišnjak koji će od juna nositi dres Juventusa bio je prvi put starter još od 28. februara i duela sa Jezerom, a večeras je sa dvije asistencije značajno doprinio sigurnoj pobjedi.

U 20. minutu odlično je izveo prekid sa lijeve strane, Đorđe Despotivić je glavom samo okrznuo loptu koja je već imala "navigaciju" ka mreži - 1:0.

U 69. minutu sjajna akcija "plavih", Adžić je dodao Brazilcu Almeidi, koji bio neumoljiv sa desne strane - 2:0.

Stefano Almeida
Stefano Almeidafoto: FSCG

Budućnost je bila bolja, naročito u drugom poluvremenu, kada Petrovac nije pokazao previše. Dosta šansi imali su Podgoričani, dvije nije realizovao Igor Ivanović, jednu rezervista Sekulić, do još jednog gola mogao je Almeida, kapiten Petar Grbić takođe. Najbliži golu gosti su bili u finišu prvog poluvremena, kada je nakon prekida i odbitka loše reagovao nekadašnji štoper Budućnosti, Dejan Boljević.

Dečić je prije toga u Tivtu savladao Arsenal 2:0, mnogo teže nego što govori rezultat.

Imao je, naime, domaćin dvije velike šanse u prvih dvadesetak minuta drugog poluvremena, dva puta je blizu gola bio Hulijan Montenegro, a onda je grubo kažnjen za promašaje.

Bojan Matić je seriju pogodaka nastavio u 74. minutu na pas Draška Božovića, a trijumf izabranicima Milorada Pekovića osigurao je Oliver Šarkić iz penala u sudijskoj nadoknadi nakon što je rukom u svom kaznenom prostoru igrao Aleksa Ćetković.

Dečić, Fudbaleri Dečića
foto: Fc Decic Admiral Bet

Sutjeska je bila bolja od Rudara u Nikšiću, pa je preuzela treće mjesto na tabeli - bilo je 2:1 nakon preokreta kraj Bistrice.

Tri boda ekipi Miljana Radovića donio je Vuk Striković, koji je u 56. minutu precizno gađao po zemlji sa 20-ak metara. Bio je to prvi gol mladog reprezentativca još od avgusta prošle godine.

Prije toga, Pljevljaci su poveli golom Bizmarka Apije 13. minutu, a šest minuta kasnije iz penala je izjednačio Dragan Grivić.

Mreža Mornara se nije tresla pet utakmica (nije imao poraz u posljednjih devet mečeva), a danas se odbrana Barana potpuno raspala u Beranama - Jezero je bilo ubjedljivo (3:1).

Edin Redžepagić je donio prednost domaćinu u 6. minutu, onda je viđen bizaran autogol golmana Stefana Popovića u 48. koji je loše primio loptu nakon što je dobio od saigrača, a da će Jezero zabilježiti pobjedu bilo je jasno kada je Petar Pavlićević u 68. iz kontranapada pogodio za 3:0. Konačan rezultat je u 83. postavio Ermin Seratlić.

Mornar je tako sa trećeg pao na peto mjesto na tabeli, preskočili su ga Sutjeska i Jezero koje ima isti broj bodova i bolju gol-razliku.

U derbiju donjeg dijela tabele, između Jedinstva Franca i Mladosti Lob.bet, nije bilo golova.

REZULTATI - 27. KOLO

Budućnost - Petrovac 2:0

Đorđe Despotović 20, Almeida 69.

Jezero - Mornar 3:1

Edis Redžepagić 6, Stefan Popović (autogol) 48, Petar Pavlićević 68 - Ermin Seratlić 83.

Sutjeska - Rudar 2:1

Dragan Grivić 19, Vuk Striković 56 - Bizmark Apija 13.

Arsenal - Dečić 0:2

Bojan Matić 74, Oliver Šarkić (penal) 90+5.

Jedinstvo - Mladost 0:0

Standings provided by Sofascore

Bonus video: