"Svaka naredna utakmica najbitnija, ne zavisimo samo od sebe, zato je fokus ključan"

Trener Budućnosti Mladen Milinković nakon pobjede nad Petrovcem

6259 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti pobijedili su Petrovac 2:0 u 27. kolu Meridianbet 1. CFL i odbili pritisak Dečića, koji je rezultatski istovjetnom pobjedom protiv Arsenala u Tivtu barem na nekoliko sati otišao na tri boda prednosti.

Dva tima su i dalje izjednačena na vrhu, simbolično - imaju po 50 bodova, sedam više od trećeplasirane Sutjeske.

"Ostvarili smo pobjedu koja nam mnogo znači - i na psihološkom planu i naravno na rezultatskom. I ono što je najbitnije, naša pobjeda je čista kao suza“, kazao je trener Budućnosti Mladen Milinković.

Trijumf su potpisali strijelci Đorđe Despotović i Stefano Almeida, a dvostruki asistent bio je Vasilije Adžić, budući igrač Juventusa, koji je nakon više od mjesec bio starter.

„Mislim da smo odigrali jednu od boljih utakmica, a pored dva gola imali smo još tri-četiri stopostotne šanse koje smo morali da realizujemo. Međutim, svakako moramo da budemo zadovoljni“, dodao je Milinković.

Njegov tim je prije meča sa Petrovcem osvojio samo osam od mogućih 21 bodova u drugoj polusezoni. Može li sinoćnji duel da bude prekretnica?

"Prije Petrovca sam rekao igračima da imamo još deset mečeva i da je svaka utakmica podjednako bitna za nas, jer možemo na svakoj da osvojimo samo tri boda, a mnogo više da izgubimo. Zato, ne smijemo da pravimo razlike".

Slijedi vanredno kolo i domaći meč sa Mladosti DG, a onda veliki derbi sa Dečićem u nedjelju.

„Ne mislimo o Dečiću dok ne završimo utakmicu sa ekipom Mladosti. Sve i da riješimo te dvije utakmice u našu korist - nadam se da hoćemo i daćemo sve od sebe - opet ima još da se igra. Zato je svaka naredna utakmica najbitnija. Daleko je 25. maj, volio bih da do našeg cilja dođemo ranije, ali nažalost u ovome trenutku ne zavisimo samo od sebe, zato je fokus iz meča u meč ključan“.

Milinković je pohvalio i navijače.

„Imao sam osjećaj da je cijeli stadion uz nas. To je na mene ostavilo najjači utisak“.

Bonus video: