CFL ipak u subotu - četiri meča od 18, Budućnost - Iskra u 19 sati na Arenasportu

Postojala je mogućnost da se start prvenstva pomjeri za utorak, zbog paklenih vrućina, koje su najavljene za vikend, ali zbog zgusnutog rasporeda takmičenja odlučeno je da sve ide po planu
0 komentar(a)
Zeta - Iskra, Foto: Luka Zeković
Zeta - Iskra, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.08.2017. 14:27h

Mečevi prvog kola predstojeće sezone domaćeg šampionata ipak će se odigrati u subotu 5. avgusta, jedina je promjena što je početak mečeva pomjeren za pola sata - umjesto u 17.30, četiri od pet mečeva 1. kola Telekom 1. CFL igraće se u 18. sati.

Za 19 sati zakazan je meč Budućnost - Iskra, pred praznim tribinama stadiona pod Goricom (kazna), a taj meč biće premijerni koji će prenositi regionalna TV stanica Arenasport, saopšteno je iz FSCG.

Postojala je mogućnost da se start prvenstva pomjeri za utorak, zbog paklenih vrućina koje su najavljene za vikend, ta mogućnost je i razmatrana na današnjem sastanku predstavnika klubova i čelnika FSCG i takmičarske komisije, ali je zbog zgusnutog rasporeda takmičenja u avgustu, odlučeno da se ne mijenja datum početka prvenstva.

Čak pet kola domaćeg prvenstva igra se u avgustu, jer je za 16. jun (srijeda) planirano vanredno kolo.

Mečevi se, dakle, igraju, 5, 12, 16, 19. i 26. avgusta, nakon čega će uslijediti pauza od 14 dana zbog obaveza reprezentacije. Da je početak lige kojim slučajem pomjeren za 8. avgust, prvoligaši bi morali da odigraju četiri kola u svega 11 dana, što je i glavni razlog zbog kojeg nije pomjeren početak prvenstva.

"Na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici svih deset prvoligaških ekipa, dogovoreno je da se utakmice Telekom 1. CFL odigraju prema ranije utvrđenom kalendaru takmičenja, s tim što će mečevi početi u 18:00 časova, pola sata kasnije u odnosu na planirani termin", kaže se u saopštenju Takmičarske komisije.

Tropske vrućine pogodile su ovih dana Crnu Goru i cijeli region. Pakleno je posebno u Podgorici, odakle dolazi tačno polovina prvoligaških klubova. Kulminacija vrelog talasa najavljena je upravo za subotu, kada se očekuju temperature oko 42 stepena.

Četiri utakmice počeće u 18 sati, kada će sastati Kom - Sutjeska, Dečić - Zeta, Grbalj - Petrovac i Rudar - Mladost.

Ovo je prva sezona Telekom 1. CFL od sticana nezavisnosti u kojoj će učestvovati 10, a ne 12 klubova.

Igraće se četvorokružno, svak sa svakim po četiri puta - ukupno 36 kola, umjesto dosadašnjih 33.

Bonus video: