Preokret na "Enfildu", Dijas i Salah pogodili za nova tri boda Liverpula

Liverpul - Brajton 2:1

6669 pregleda 2 komentar(a)
Salah proslavlja gol, Foto: Reuters
Salah proslavlja gol, Foto: Reuters

Fudbaleri Liverpula savladali su danas Brajton (2:1) u 30. kolu Premijer lige i preuzeli prvo mjesto na tabeli uoči velikog derbija između Mančester sitija i Arsenala.

"Redsi" su do još jedne pobjede stigli nakon preokreta, budući da je Brajton do vođstva stigao poslije 88 sekundi igre, a strijelac je bio Velbek.

Poslije primljenog pogotka fudbaleri Jirgena Klopa su počeli sa napadima, trajala je inicijativa, a domaći su do izjednačenja stigli u 27. minutu - Salah je nakon kornera ubacio loptu u kazneni prostor, defanzivci Brajtona loše reagovali, a gol je postigao Dijas.

Do kraja prvog poluvremena je Nunjes propustio dobru priliku, a početkom drugog dijela je neprecizan bio Mekalister.

Trajali su napadi domaćih, ređale su se šanse, Nunjes je ponovo bio neprecizan, put do mreže nije mogao da pronađe ni Soboslaj, ali jeste Salah - Egipćanin je u 65. minutu dočekao lijepu asistenciju Mekalistera i preokrenuo rezultat.

Do kraja meča je Dijas postigao još jedan gol, koji je poništen, na drugoj strani je dobru priliku propustio Lalana, potom je Velbek šutirao pored gola, a na kraju je Jirgen Klop stigao do prve pobjede u duelu se De Zerbijem.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: