Karabag u martu proslavio titulu, Janković pred duele sa Grofom u Kupu poručio da želi duplu krunu

Karabag sa dvojicom crnogorskih majstora Jankovićem i Vešovićem postao tim koji je najranije stigao do šampionske krune u istoriji Azerbejdžana, sjutra (utorak, 18h) ih očekuje polufinale Kupa protiv Nefčija, kojeg sa klupe predvodi Miodrag Božović

10489 pregleda 3 komentar(a)
Dominantno do odbrane titule: Marko Janković, Foto: Qarabağ FK (Facebook)
Dominantno do odbrane titule: Marko Janković, Foto: Qarabağ FK (Facebook)

Da je Karabag šampion Azerbejdžana i nije neka zvučna vijest, pošto je to postao 10. put u posljednjih 11 godina - vijest je ovog puta da je to uradio toliko dominantno, pa je već krajem marta proslavio novu krunu.

Ekipa koju predvode i dva crnogorska majstora Marko Janković i njegov imenjak Vešović šesticom nad Kapazom (6:1) zvanično je na osam kola prije kraja šampionata zakačala 11. šampionsku zvjezdicu.

Kako pišu mediji iz Azerbejdžana klub iz "grada duhova" Agdama, koji svoje mečeve igra u Bakuu, tako je postao tim koji je najranije stigao do zvanja prvaka u ovoj zemlji.

"Stavili smo tačku na titulu odličnim rezultatom protiv Kapaza - sada možemo da se spremamo za utakmicu sa Neftčijem u Kupu, jer želimo sezonu da završimo sa duplom krunom", poručio je Janković za portal "ldman.biz".

A, najveći derbi Azerbejdžana sa Nefčijem u polufinalu Kupa biće na neki način i crnogorski okršaj pošto ekipu iz Bakua od decembra predvodi naš stručnjak Miodrag Grof Božović. Nefči je trenutno drugoplasirani tim u prvenstvu sa čak 26 bodova manje od Karabaga.

"Osjećamo se pomalo umorno, ali mi smo profesionalci i shvatićemo ozbiljno čak i preostalih osam kola u prvenstvu iako je sve riješeno", dodao je Janković.

Ekipa Gurbana Gurbanova pomalo nesrećno je protiv Bajera iz Leverkuzena završila nezaboravnu priču u Ligi Evrope, a Janković je igrama u drugom po kvalitetu takmičenju na kontinentu skrenuo pažnju mnogih klubova iz jačih liga.

"Pojavile su se informacije o mom transferu? Sada ne mogu ništa da kažem o tome, trenutno nastupam za Karabag i potpuno sam fokusiran na uspjeh ekipe. Svakako je lijepo znati da me drugi klubovi cijene, to pokazuje da sam se dokazao", naglasio je crnogorski vezista.

Novinare iz Azerbejdžana je zanimalo i Jankovićevo prvo iskustvo sa novim selektorom Crne Gore Robertom Prosinečkim, stručnjakom koji je ranije predvodio i reprezentaciju te zemlje.

"Proveli smo zaista sjajno vrijeme tokom okupljanja. Upoznali smo se sa zahtjevima novog selektora i zaista smo dobro shvatili šta želi od nas. Slavili smo na obje utakmice koje smo igrali i sada je moral u ekipi visok - ti trijumfi su bili važni i za crnogorsku reprezentaciju, kao i za selektora. Vjerujem da ćemo sa uspješnim igrama nastaviti i u narednim utakmicama", zaključio je Janković.

Bonus video: