Leverkuzen protiv dva tima iz Cvajte i trećeligaša juri pehar i Kupu

Bajer je praktično pred osvajanjem titule u Bundesligi, a i dalje u igri za trofeje Kupu Njemačke i Ligi Evrope

2546 pregleda 0 komentar(a)
Jedan od aduta Ćabija Alonsa: Patrik Šik, Foto: Reuters
Jedan od aduta Ćabija Alonsa: Patrik Šik, Foto: Reuters

Neporaženi ove sezone, fudbaleri Bajer Leverkuzena, u srijedu će dočekati drugoligaša Fortunu i pokušati da se plasiraju u peto finale Kupa Njemačke u svojoj istoriji.

Prvi put u istoriji Kupa Nemačke, među posljednja četiri tima je samo jedan predstavnik Bundeslige, pa su zato izabranici Ćabija Alonsa veliki favoriti.

Tokom svojih 120 godina postojanja, Bajer Leverkuzen, koji je osnovao hemičar Bajer 1904. godine, do sada je osvojio samo dva trofeja - Kup Uefa 1988. i Kup Njemačke 1993. godine.

Ove sezone, Bajer na ta dva može dodati još tri trofeja pošto je i dalje u igri za trofeje u Bundesligi, Kupu Njemačke i Ligi Evrope, ali može i da prekine niz osvajanja drugih mjesta u važnim takmičenjima (u prvenstvu 1997, 1999, 2000, 2002, 2011, u Kupu 2002, 2009, 2020. i u Ligi šampiona 2002).

Najpre će u polufinalu njemačkog Kupa morati da savlada Fortunu iz Diseldorfa koja je u Cvajti neporažena od sredine februara. Taj meč je na programu u srijedu od 20.45.

U drugom polufinalu, dan ranije, sastaće se trećeligaš Sarbriken i drugoligaš Kajzerslautern. Sarbriken je najveće iznenađenje takmičenja pošto je na putu do polufinala eliminisao tri bundesligaša - Bajern Minhen, Ajntraht i Borusiju Menhengladbah.

Finale Kupa Nemačke igraće se 25. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Bonus video: