Četvrti krug 1. CFL - početak raspleta

Danas mečevi 28. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige. Budućnost čeka Mladost DG, Dečić gost Jedinstvu pred veliki derbi vodećih u nedjelju

9067 pregleda 2 komentar(a)
Petar Grbić (Budućnost) u duelu sa odbranom Dečića, Foto: FSCG
Petar Grbić (Budućnost) u duelu sa odbranom Dečića, Foto: FSCG

Posljednji, četvrti krug kreće u srijedu - utakmicama 28. kola definitivno počinje rasplet u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Još devet rundi do kraja, još po jednom svak protiv svakog, posljednji filter borbi za titulu, Evropu i opstanak.

Neizvjesnost je na sva tri “fronta”, posebno onom najvažnijem, na vrhu, jer Budućnost i Dečić Admiralbet imaju po 50 bodova i danas će pokušati da ostvare pobjede protiv ekipa iz donjeg dijela tabele kako bi napravili dobru uvertiru pred međusobni duel, veliki derbi u nedjelju, u 29. kolu.

Aktuelni šampion, Budućnost ima nešto lakši zadatak, barem zbog toga što igra kod kuće - rival je pretposljednji tim na tabeli, devetoplasirana Mladost Lob.bet (18.30).

FK Budućnost, Balša Sekulić
foto: FSCG

Dečić, sa druge strane, gostuje, osmoplasiranom Jedinstvu, četiri i po sata ranije (15 h).

- Devet utakmica ostalo je do kraja prvenstva, svaka od njih je kao finale, tako moramo da im pristupimo - poručuje kapiten Budućnosti Petar Grbić.

Gledajući pozicije na tabeli Mladost iz Donje Gorice trebalo bi da “leži” Budućnosti, ali nije baš tako - u tri ovosezonska duela viđena su sva tri znaka, Mladost je pobijedila na “DG areni” u avgustu prošle godine u prvom kolu (2:1), pod Goricom je potom bilo 2:2, da bi Podgoričani konačno slavili iz trećeg pokušaja, u gostima na zatvaranju jesenje polusezone (3:1).

- Veliki su nam dužnici, dva puta su nas koštali bodova. Sa druge strane, nas raduje izdanje protiv Petrovca u subotu, pružili smo vjerovatno najzreliju igru u posljednje vrijeme. Ako ponovimo takav pristup protiv Mladosti, siguran sam da neće biti iznenađenja - dodao je Grbić.

Peković
Pekovićfoto: FSCG

Dečić gostuje, ali mu prijaju gostovanja - tim Milorada Pekovića jedini je u ligi koji još nema poraz na strani, a na gostujućim terenima osvojio je ubjedljivo najviše bodova u ligi.

Slavio je u prvom dijelu sezone i u Bijelom Polju (1:0), golom u posljednjim sekundama utakmice. Tuzani ne očekuju ništa lakši posao, jer se domaćin bori za opstanak.

- Ne razmišljamo o Budućnosti, idemo utamicu po utakmicu. Duel protiv Jedinstva za nas je trenutno veliko finale, najveći mogući meč. Tek kada se završi utakmica okrenućemo se derbiju. Biće teško u Bijelom Polju, nigdje u ovoj ligi nije lako, tako moramo da razmišljamo, koncentracija i fokus uvijek moraju da budu na maksimumu - ističe Ognjen Stijepović, krilni napadač Dečića.

0:0

bio je rezultat na sva tri duela između Mornara i Petrovca ove sezone. Dva tima sa Jadrana sastaju se danas

Sutjeska nema poraz od dolaska Miljana Radovića na trenersku klupu, ostvarila je tri pobjede i jedan remi, našla se na poziciji koju je i priželjkivala tokom zimske pauze (treće mjesto, koje bi moglo da donese Evropu), a da li će je zadržati, umnogome zavisi i od današnje utakmice.

Kraj Bistrice, naime, gostuje najbliži pratilac - Jezero, koje ima samo bod manje. Trijumf za domaće značio bi i veliki korak naprijed...

- Radimo odlično i ovakvi rezultati nisu slučajni. Nadamo se još jednom dobrom rezultatu protiv Jezera, da nastavimo dobar niz - poručuje ofanzivac Nikšićana Veljko Batrović.

Bod manje od Sutjeske ima i Mornar, koji je u nedjelju doživio prvi proljećni poraz, baš od Jezera, a danas dočekuje Petrovac.

Jadranski derbi specifičan je po tome što za 180 minuta fudbala u međusobnim duelima ove sezone nije bilo golova - sva tri meča završena su 0:0.

Arsenal će u Tivtu ugostiti posljednjeplasirani Rudar, koji je u seriji od šest mečeva bez pobjede.

Parovi 28. kola

ARSENAL - RUDAR (15 h)

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

JEDINSTVO - DEČIĆ (15)

Miloš Bešović (Podgorica)

SUTJESKA - JEZERO (17)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

MORNAR - PETROVAC (18)

Sudija: Mladen Knežević (Berane)

BUDUĆNOST - MLADOST DG (18.30)

Sudija: Branko Odalović (Nikšić)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: