Kakav kiks Budućnosti - Mladost DG "plave" koštala osam bodova, Dečić na +3 pred derbi

Poraz šampiona od "davljenika" 2:1, Dečić slavio u Bijelom Polju (2:0). Sutjeska pobijedila Jezero (2:1), Mornar savladao Petrovac (1:0), Arsenal bolji od Rudara (4:2)

59007 pregleda 57 reakcija 43 komentar(a)
Aleksa Maraš je srušio Budućnost, Foto: FSCG
Aleksa Maraš je srušio Budućnost, Foto: FSCG
Ažurirano: 03.04.2024. 21:22h

Ako Budućnost ostane bez titule ove sezone, onda bi razloge za to mogla da traži u mečevima protiv Mladosti DG.

Ekipa iz Donje Gorice je večeras u 28. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige savladala nakon preokreta aktuelne šampione na Gradskom stadionu (2:1) i drugi put im ove sezone nanijela poraz.

Na četiri međusobna susreta ove sezone protiv Mladosti, Budućnost je upisala samo jednu pobjedu, jedan meč je završen neriješeno, a nakon večerašnjeg kiksa ekipa Mladena Milinkovića ima tri boda manje od Dečića, koji je nakon trijumfa u Bijelom Polju nad Jedinstvom (2:0) preuzeo lidersku poziciju.

Tuzani su definitivno u boljoj situaciji uoči derbija, koji se narednog utorka igra na "DG areni".

MARAŠ ŠOKIRAO "PLAVE", MATIĆ NASTAVIO SERIJU

Budućnost je protiv Mladosti prva stigla do pogotka. Nakon dugačke lopte Orahovca, Igor Ivanović je asistirao glavom, a Đorđe Despotović sa ivice kaznenog prostora uhvatio volej i postigao lijep gol u četvrtom minutu.

Despotović proslavlja gol
Despotović proslavlja golfoto: FSCG

Prije pogotka Despotovića, mrežu Suada Ličine je zatresao i Ivanović, ali je gol poništen zbog ofsajda, dok je na drugoj strani prijetio Aleksa Maraš.

Upravo je Maraš bio režiser velikog preokreta i pobjede Mladosti. Pet minuta nakon pogotka Budućnosti fudbaler gostiju je izjednačio, savladavši Pavličića iz drugog pokušaja, da bi mu za drugi gol i totalni preokret u 31. minutu bio dovoljan jedan udarac - za 11. gol ove sezone! Više je na listi strijelaca dao samo Žarko Korać iz Jedinstva (15).

Mladost je bila opasnija u prvom dijelu, Maraš je bio veoma raspoložen, imao je priliku za treći gol, ali je odbranio Pavličić, koji je zaustavio Anđelka Jovanovića.

FK Mladost
foto: FSCG

Budućnost je do kraja prvog poluvremena imala šanse preko Miloša Raičkovića i Petra Grbića, ali se mreža Ličine nije tresla.

U nastavku je Budućnost imala inicijativu, nakon dobre lopte Vasilija Adžića, Despotović i Ivanović nisu uspjeli da je sprovedu u mrežu, a neprecizni su bili Balša Sekulić i Ivan Bojović.

Ipak, najbolju priliku u drugom dijelu su imali gosti - veliku grešku napravio je golman Budućnosti Pavličićm, izgubio je loptu van svog kaznenog prostora, ali ga Jovanović nije kaznio. Lopta je nakon njegovog šuta otišla preko gola, a priliku u finišu nije iskoristio Boris Došljak.

FK Mladost
foto: FSCG

A uoči derbija u narednom kolu lider je Dečić, koji je lako izašao na kraj sa Jedinstvom u Bijelom Polju - 2:0.

Tuzani su u oba poluvremena postigli po gol, a poveli su u 21. minutu - napad gostujuće ekipe je tekao sa desne strane, Draško Božović je centrirao, a gol glavom sa desetak metara postigao Bojan Matić.

Matić je u zimskom prelaznom roku stigao u Dečić, u drugom dijelu sezone je odigrao devet utakmica i postigao sedam golova. Nakon ovog meča bivši napadač Partizana zauzima šesto mjesto na listi strijelaca.

Konačan rezultat u Bijelom Polju postavljen je početkom drugog poluvremena. Matić je u 46. minutu kombinovao sa Oliverom Šarkićem, koji je ubacio loptu u prazan prostor, a iz drugog plana se ubacio Andrej Bajović, i lijepo lijevom nogom plasirao loptu u mrežu.

POBJEDA SUTJESKE I MORNARA PRED DUEL U NIKŠIĆU

Sa pobjedama nastavlja i Sutjeska. Nikšićani su kod kuće savladali Jezero (2:1), stigli do četvrtog trijumfa na pet mečeva pod vođstvom Miljana Radovića i zadržali treće mjesto na tabeli.

Sutjeska je rano stigla do vođstva - Marko Vučić je u 12. minutu ubacio loptu iz kornera, a sa pet metara siguran bio Anto Babić.

Tri minuta kasnije, nakon greške golmana Stefana Kastratovića, u šansi je bio Veljko Batrović, ali je šutirao preko gola, da bi u 24. minutu tim Miljana Radovića stigao do drugog pogotka. Vasko Kalezić je razmijenio nekoliko pasova sa Igorom Pajovićem i zatresao mrežu.

Gosti su u prvom dijelu najbolju šansu imali u 32. minutu preko Senida Vučetovića, koji je pogodio prečku.

U nastavku je Jezero bilo konkretnije, dobru šansu nije iskoristio Ermin Imamović, da bi u 72. minutu Marko Šimun postigao sjajan gol iz slobodnog udarca i postavio konačan rezultat.

Sutjesku u stopu prati Mornar, koji je danas na "Topolici" savladao Petrovac 1:0. Domaća ekipa je do jedinog gola stigla u 55. minutu kada je reprezentativac, Demir Škrijelj, sa lijeve strane šutirao i savladao Marka Kordića.

Škrijelj
Škrijeljfoto: FSCG

U narednom kolu u Nikšiću upravo će se sastati Sutjeska i Mornar.

Bitan trijumf je upisao i Arsenal, koji je u Tivtu, nakon preokreta, savladao Rudar 4:2.

Gosti su poveli u 22. minutu kada je Andrija Bulatović sa dvadesetak metara savladao Bojana Zogovića.

Ali, domaći su brzo preokrenuli - prvo je Luka Maraš u 26. minutu lobovao Balšu Radanovića, da bi pet minuta kasnije, nakon centaršuta Marka Merdovića, gol glavom postigao Šaleta Kordić.

Do kraja poluvremena Maraš je postigao još jedan gol, da bi gosti smanjili u 75. minutu kada je Bizmark Apija pogodio iz penala.

Konačan rezultat je postavio Nikola Milić u sudijskoj nadoknadi.

Rezultati

Jedinstvo-Franca - Dečić AdmiralBet 0:2

Bojan Matić 21, Andrej Bajović 46.

Arsenal - Rudar 4:2

Luka Maraš 26, 43, Šaleta Kordić 31, Nikola Milić 90+3 - Andrija Bulatović 22, Bizmark Apija 75 (iz penala)

Sutjeska MeridianBet - Jezero 2:1

Anto Babić 12, Vasko Kalezić 24 - Marko Šimun 72.

Mornar - Petrovac 1:0

Demir Škrijelj 55.

Budućnost - Mladost Lob.Bet 1:2

Đorđe Despotović 4 - Aleksa Maraš 9, 31.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: