Slavili Arsenal i Siti, čeka se odgovor Liverpula

Arsenal bolji od Lutona (2:0), Mančester siti savladao Aston Vilu (4:1)

10360 pregleda 1 komentar(a)
Fil Foden na večerašnjoj utakmici, Foto: Reuters
Fil Foden na večerašnjoj utakmici, Foto: Reuters

Nastavlja se trka za titulu u Premijer ligi - Mančester siti i Arsenal su večeras savladali Aston Vilu (4:1), odnosno Luton (2:0) i prebacili pritisak na Liverpul, koji će sjutra (20:30) na "Enfildu" igrati sa Šefild junajtedom.

Ekipa iz Londona će, makar do sjutra veče, biti lider na tabeli, a večeras je protiv Lutona povela u 23. minutu kada je Edegor, poslije kombinacije sa Havercom, zatresao mrežu.

Mogao je norveški reprezentativac da postigne još jedan gol, ali ga je u finišu prvog poluvremena zaustavio Kaminski, koji je izašao kao pobjednik i u duelu sa Havercom.

Ali, u 44. minutu Kaminski nije mogao ništa, kada je Hašioka postigao autogol.

A Mančester siti je lako izašao na kraj sa Aston VIlom (4:1). Menadžer "građana", Pep Gvardiola je odmorio Kevina de Brujnea i Erlinga Halanda, a meč je obilježio Fil Foden, koji je postigao het-trik.

Ipak, prije Fodena, mrežu Vile je zatresao Rodri, koji je u 11. minutu doveo aktuelne šampione u vođstvo.

Vila je izjednačila u 20. minutu preko Durana, a onda je Fil Foden u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena matirao Olsena i postigao prvi gol.

Engleski reprezentativac se u 62. minutu, poslije asistencije Rodrija, drugi put upisao u listu strijelaca, a het-trik je kompletirao u 69. minutu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: