Kuda ide Budućnost? Milinković: Nije kraj, situacija je teška

Osam kola prije kraja Podgoričani imaju tri boda manje od Dečića, i za sada slabiji međusobni skor - sreća ili nesreća, derbi je već u utorak, na "DG areni". Biti ili ne biti za šampiona

6012 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Mladost Lob.bet šokirala je Budućnost pod Goricom i gurnula je u sitauciju da iz drugog plana juri titulu.

"Pol-poziciju" preuzeo je Dečić, koji osam kola prije kraja, a pred veliki derbi vodećih timova 29. runde Meridianbet 1. CFL (utorak, DG arena), ima tri boda više od Podgoričana.

"Veliki kiks. Ne, nije kraj, ali sada smo u znatno težoj situaciji”, priznao je trener Budućnosti Mladen Milinković.

Taman kada su odigrali "stabilan" meč protiv Petrovca prošlog vikenda, slavili 2:0 uz prilično samouvjeren nastup, fudbaleri Budućnosti su protiv Mladosti podsjetili na izdanja iz prvih proljećnih kola.

Velika promaja duvala je u defanzivnim redovima aktuelnog šampiona, Budućnost je timu koji se bori za opstanak ostavljala prave koridore ka golu.

Sjajni Aleksa Maraš dao je dva gola, mogao još dva, Anđelko Jovanović takođe.

"Šok za nas. Nismo potcijenili Mladost, naprotiv, shvatili smo ih vrlo ozbiljno, već su nas dva puta koštali ove sezone, čak smo i poveli, ušli u meč kako treba. Ipak, napravili smo dva velika kiksa koja su nas potpuno poremetila. Našli smo se u minusu, u drugom poluvremenu smo izmjenama uspjeli da uspostavimo kontrolu, igralo se na njihovoj polovini, imali i šanse, ali smo opet ostavljali protivniku puno prostora i mogao je da nas kazni".

Kazna nije stigla, ali je stigao poraz - Budućnost mora da se vadi u derbiju.

"Potrebna nam je bila i sreća da realizujemo neke šanse, ali je ovoga puta nismo zaslužili", dodao je Milinković.

Mladost Lob.bet je ove sezone dva puta pobijedila Budućnost na četiri meča, jednom je bilo neriješeno - osam bodova izgubili su "plavi" protiv pretposljednjeg tima na tabeli.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: