Španija blokira transfer Nejmara: Prvo provjera porijekla novca

Predsjednik Udruženja klubova španske lige Havijer Tebas tvrdi da transfer vrijedan 222 miliona eura neće moći tek tako da se realizuje
2 komentar(a)
Nejmar, Foto: Mundodeportivo.com
Nejmar, Foto: Mundodeportivo.com
Ažurirano: 02.08.2017. 07:45h

Transfer sapunica ljeta i danas je aktuelna.

Nejmar se kasno sinoć vratio u Barselonu iz Kine, preko Dubaija.

U iščekivanju da konačno kaže nešto o mogućem i pompezno najavljivanom transferu u PSŽ, novinari su okupirali aerodrom "Prat", ali je Brazilac izašao sa slušalicama na ušima i prošao pored predstavnika medija.

Zid ćutanja nije prekinut ni jutros, kada je Nejmar stigao u trening centar Barselone.

Za španske medije je, međutim, indikativno to što je sinoć u Barselonu doputovao i Nejmarov agent Vagner Ribeiro.

"El Mundo deportivo", list blizak Barseloni, tvrdi i danas da je transfer izvjestan, te da je Barsa između svih potencijalnih zamjena izabrana Osmana Dembelea iz Dortmunda.

Međutim, predsjednik Udruženja klubova španske lige Havijer Tebas tvrdi da transfer vrijedan 222 miliona eura neće moći tek tako da se realizuje.

“Mi nećemo prihvatiti da neki španski klub dobije toliki novac, bez detaljne provjere o njegovom porijeklu. Spremili smo tužbu i dostavićemo je Uefi, Evropskoj uniji i Sportskom sudu u Lozani. Sve dok ne dobijemo potvrde da je riječ o novcu koji je legalan, na koji je plaćen porez, nećemo dozvoliti igraču da napusti Španiju”, kazao je Tebas.

Bonus video: