UK FSCG Centar: Apelujemo na sve aktere da da daju doprinos odigravanju utakmica u bezbjednom okruženju

Saopštenje regionalnog Udruženja klubova nakon napada igrača Fans junajteda na sudiju i napuštanja terena

4459 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Udruženje klubova Fudbalskog saveza Crne Gore - Centar oglasilo se saopštenjem nakon prekinute utakmice 19. kola seniorske regionalne lige između OFK Titograda i Fans junajteda.

Utakmica je okončana pet minuta prije kraja, kod rezultata 2:0 za OFK Titograd, napadom igrača Fans junajteda na sudiju Nikolu Potparu, koji je fudbalerima tog tima podijelio četiri crvena kartona.

Nakon toga, ekipa Fans junajteda je napustila teren.

"Utakmica je bila puna naboja, prava takmičarska sve do 85. minuta kada su igrači i predstavnik kluba gostujuće ekipe nezadovljni odlukama sudija počeli da nasrću, vrijeđaju i nesportski se ponašaju prema službenim licima, kada je utakmica trajno prekinuta".

"Prisebnom reakcijom delegata i obezbjeđenja spriječen je incident većih razmjera, koji bi doveo do narušavanja javnog reda i mira. Pored nevedenog, gostujućim akterima nije bilo dovoljno ovakvo ponašanje, već su posegli za najnepopularnijim gestom u fudbalu - napuštanje zelenog tepiha", navodi se u saopštenju Udruženja klubova FSCG - Centar.

"Svima je jasno da se u okviru treće lige igra fudbal na isključivo amaterskim osnovama, pa nas čudi ovakvo ponašanje novoformiranog kluba Fans junajted, čije rukovodstvo i igrači moraju biti svjesni da kvalitet i nivo rada službenih lica je na onom nivou kao i samih igrača u trećoj ligi, greške su moguće ali odgovorno tvrdimo da namjerne sigurno nijesu i ne smiju da budu. Prije svega nas čudi što je kao novoformirani klub uvijek imao podršku od strane Udruženja klubova FSCG Centar, a i sami su svjesni da kancelarija Udruženja pravi napore da fudbal nastavi da se igra, iako ima bezbroj prepreka".

"Apelujemo na sve aktere, da i oni u skladu sa svojim mogućnostima, ali i obavezama, daju doprinos u cilju održavanja utakmica u bezbjednom okruženju i ujedno afirmaciji fudbala", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik UK FSCG Centar Risto Lakić.

Bonus video: