Sutjeska nakon dobre serije na samo četiri boda od Budućnosti

Nikšićani žele treće mjesto, ali ni druga pozicija nije neuhvatljiva

3358 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Dečić je lider, prati ga Budućnost, Mornar i Jezero su najveći hit sezone, bore se za Evropu, ali ekipa koja trenutno igra u najboljoj formi na CFL terenima je - Sutjeska.

Na posljednjih pet mečeva, od mogućih 15 Nikšićani su osvojili 13 bodova, ostvarili su četiri pobjede i jedan remi, a sve to po dolasku (povratku) Miljana Radovića na kormilo.

Sutjeska je juče, u meču 28. kola, ujedno i direktnom duelu za plasman na evropsku scenu, pobijedila Jezero sa 2:1.

"Odmah smo ih otvorili iz prve šanse, dali potom i drugi gol, imali još jednu veliku i bilo bi mnogo lakše da smo na poluvremenu vodili 3:0", kaže Radovićev pomoćnik Dragoslav Poleksić.

"U nastavku je problema, možda i očekivanih, jer smo zbog povreda i suspenzija igrali bez četvorice igrača, a Jezero krenulo na sve ili ništa, i njihov kvalitet je došao do izražaja. Ipak, naša pobjeda je zaslužena", dodao je Poleksić.

U nedjelju, takođe kraj Bistrice, gostuje još jedan konkurent u trci za Evropu - četvrtoplasirani Mornar, koji ima bod manje od Sutjeske.

Nikšićani žele treću poziciju koja bi donijela Evropu u slučaju da Budućnost ili Dečić osvoje Kup prije Jezera i Rudara, ali nakon dobre serije ni pozicija broj dva nije neuhvatljiva.

Sutjeska, naime, ima samo dva boda manje od drugoplasirane Budućnosti.

Samo, jer je razlika između dva najveća crnogorska kluba na polusezoni bila 11 bodova u korist Podgoričana.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: