Dame spremne za kvalifikacije, Marić: Ranije smo se više zabavljali, sada smo takmičari

Ženska fudbalska reprezentacija u petak od 16.30 dočekuje Andoru na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

2140 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Fscg.me
Foto: Fscg.me

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore duelom protiv Andore (petak od 16.30 na stadionu pod Goricom) otvara kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

I ne krije ambicije - selektor Mirko Marić je poručio da njegova selekcija želi da juri prvo mjesto u grupi Lige C.

„U početku našeg rada smo se možda više zabavljali nego što smo se takmičili, a nakon mečeva protiv Sjeverne Irske mogu da kažem da smo postali takmičari i vjerujem da ćemo to pokazati već protiv Andore”, rekao je Marić na konferenciji za medije.

Marić nema dilemu da je Crna Gora favorit protiv Andore, pogotovo nakon nedavnog izdanja u Belfastu protiv Sjeverne Irske u baražu za B Ligu nacija. Naša selekcija je u gostima remizirala sa Irkinjama (1:1), nakon što je na svom terenu poražena 2:0.

„Vjerujem da možemo dosta. Pokazali smo u Belfastu da možemo da odigramo ozbiljno protiv ozbiljnog protivnika, a ovaj meč je mnogo drugačiji. Sada je na testu naš karakter. Ne bi bilo dobro da potcijenimo rivala, svaka utakmica je posebna na svoj način”, jasan je Marić.

„Podsjećam da smo od Moldavije prošle godine izgubili jedan prijateljski meč, to govori šta se dogodi kada se potcijeni rival. Mi smo tim koji može da odigra na visokom nivou, ali i ispod nivoa ako se opustimo. To ne smije da se dogodi”, dodao je Marić, koji je napomenuo da ne može da računa na Maju Šaranović, Anđelu Tošković i golmanku Anastasiju Krstović.

„Na golu imamo mladu Ajšu Kalač, to je djevojka sa velikim samopouzdanjem i talentom. Ne sumnjam u nju nijednog momenta”, istakao je Marić.

Kapitenka Slađana Bulatović je poručila da je Crna Gora favorit.

„Ali ne smije da bude potcjenjivanja. Fokusirane smo i želimo pobjedu”, rekla je Slađana.

Nakon duela sa Andorom našu selekciju čeka duel Farskim Ostrvima (utorak, takođe pod Goricom). Rival u grupi je još Grčka.

„O tom meču ćemo govoriti kada se završi Andora, ali jasno je da želimo svih šest bodova. Mjesecima i godinama smo radile da dođemo u situaciju da možemo da pobjeđujemo, jako smo posvećene igranju u nacionalnom timu, imamo dobru ekipu, sa igračicama koje igraju u inostranstvu, tako da postoji dosta razloga za optimizam pred ovaj ciklus. Sve zavisi od nas”, rekla je Bulatović.

Bonus video: