Čelsi zadužen za spektakle; Palmer: Izjednačili smo u 100. minutu, a Poketino nam je rekao da imamo još dva za pobjedu

Tim sa Stemforda ove sezone svijetu ponudio nekoliko nezaboravnih utakmica - poput duela sa Mančester sitijem (4:4), Totenhemom (4:1), Arsenalom (2:2), Njukaslom (3:2) i sinoć Mančester junajtedom (4:3)

2325 pregleda 0 komentar(a)
Poketino nakon četvrtog gola Čelsija, Foto: Reuters
Poketino nakon četvrtog gola Čelsija, Foto: Reuters

Možda je Čelsi još daleko od klase koja je bio do skoro, ali od kada je tu Maurisio Poketino makar su zabava i utakmice sa mnogo golova i preokreta zagarantovani.

Nakon što su "plavci" svijetu fudbala ove sezone ponudili spektakle sa Mančester sitijem (4:4), Totenhemom (4:1), Arsenalom (2:2), Njukaslom (3:2) na red je stigao i preokret koji će Ostrvo zauvijek pamtiti...

Preokret režiran u 100. i 101. minutu.

Mančester junajted je u 31. kolu Premijer lige na "Stemford bridžu" nakon 2:0 za domaćina "okrenuo" na 3:2, nekako je čuvao prednost do dsetog minuta nadoknade vremena, a onda eksplozija u plavom.

Najprije je Kol Palmer sa penala izjednačio, da bi isti igrač minut kasnije kompletirao svoj het-trik i epski preokret Čelsija (4:3).

"Kada smo izjednačili na 3:3 rekao nam: 'Hajde, imamo još dva minuta'. Uvijek pokušava da nas pogura, a mi smo krenuli vođeni njegovim riječima i srećom smo postigli još jedan gol", ispričao je nakon meča heroj Čelsija Kol Palmer.

Stručnjak koji je radio odličan posao u Sautemptonu i Totenehmu, a onda se "izgubio" u Pari Sen Žermenu, polako pokušava da ponovo "oživi" Čelsi...

"On je veliki pobjednik i veliki podstrek za sve nas... Koliko god da je teško trudi se da napravi dobro raspoloženje u ekipi - nadam se da možemo da nastavimo sa dobrim igrama", dodao je Palmer.

A nakon posljednjeg zvižduka na "Stemfordu", Poketino je kao rijetko kada ranije proslavio pobjedu svoje ekipe.

"Mismil da je OK da strast pokažete na kraju utakmice, ali tokom meča kao trener moram da budem miran - ja sam trener, nisam klovn, pa da skačem cijelo vrijeme pored aut linije", rekao je Poketino.

Bonus video: