Aleksa Maraš - adut Mladosti za opstanak

Debitant u 28. kolu Meridianbet Prve fudbalske lige šokirao Budućnost, dvostruki strijelac u pobjedi 2:1 bio je 22-godišnji napadač

5391 pregleda 1 komentar(a)
Aleksa Maraš je sa dva gola srušio Budućnost, Foto: FSCG
Aleksa Maraš je sa dva gola srušio Budućnost, Foto: FSCG

Stara izreka - od oca je ostalo sinu - u crnogorskom fudbalu dobija potvrdu - talenat i ljubav prema najpopularnijoj igri kao da su nasljeđe. Tako je i Aleksa Maraš zaslužio ovacije na našem najvećem stadionu, baš kao i njegov otac Drago tri decenije ranije.

Mladi napadač Mladosti Lob.bet je najzaslužniji za senzacionalni poraz Budućnosti na svom terenu - u 28. kolu je sa dva gola donio pobjedu svom timu i važne bodove u borbi za opstanak u Meridianbet 1.CFL.

- Odigrali smo odličnu utakmicu i zasluženo slavili i još važnije - stekli samopouzdanje za posljednjih osam kola. Cilj nam je da izborimo opstanak, a ova ekipa to zaslužuje i kvalitetom igrača i atmosferom, a klub odnosom i povjerenjem u nas. Zaista je lijepo biti dio ove ekipe - rekao je za “Vijesti” 22-godišnji Aleksa.

Maraš je drugi strijelac prvenstva sa 11 pogodaka. Od toga je tri postigao protiv aktuelnog šampiona, sva tri u dvije utakmice koje s odigrane na stadionu pod Goricom. Sjajan učinak dopunuju dvije asistencije, te gol u Kupu Crne Gore.

- Sve je puno lakše kada u napadu dobijate savjete od iskusnih napadača Borisa Došljaka i Bogdana Milića, a iza sebe u veznom redu imate sjajnog “pakera” Anđelka Jovanovića. Puno pomažu u radu, tokom treninga i na utakmicama, koje znače i donose neophodno iskustvo. Odrastao sam uz očeve savjete da se do uspjeha u fudbalu ne može “preko noći”, već samo predanim radom na svakom sljedećem treningu. Naravno da je cilj svakom igraču jaka liga, ali ja sam sada isključivo fokusiran da što više pomognem Mladosti da izbori opstanak - kaže Maraš.

Ponikao u Zeti kod Dragoljuba Đuretića, Maraš je fudbalski put nastavio u OFK Titogradu, pa godinu u omladincima Budućnosti. Igrao je i u Dečiću i Mornaru, a na “DG arenu” je došao iz Igala.

- Povjerenje koje sam dobio ovdje je učinilo da igram najbolju sezonu. U Dečiću, na primjer, nisam imao kontinuitet - nakon gola u nadoknadi za bod protiv Iskre, ili izborenog penala u finišu sa Podgoricom u Tuzima, opet bih naredno kolo počeo na klupi. Bilo je puno rotacija trenera, a onda je logično da više računaju na iskusne napadače - navodi 192 centimetra visoki špic Mladosti.

Pokazao je da je protiv Budućnosti posebno motivisan.

- Najneugodniji je teren pod Goricom, a ja sam dao dva gola. Upisao sam i het-trik, ali mi je jedan pogodak poništen. Naravno da sam radostan zbog toga. Suđenje jeste bilo vrhunsko protiv Budućnosti, ali smatram da u akciji kod trećeg našeg gola procjena arbitara nije bila dobra - ističe Maraš, čiji tim u ponedjeljak u 29. kolu dočekuje Petrovac.

Samo kontinuitet donosi napredak

Mladost je u trećoj utakmici od kada je na klupi Slavoljuba Bubanje slavila prvi trijumf, nakon poraza i remija. Tim iz Lješkopolja je na 10 bodova od zone direktnog opstanka, a četiri iznad posljednjeg koje vodi u Drugu ligu. Sve miriše na baraž...

- Važno je da nastavimo da igramo kao u dvije posljednje utakmice i da se nadamo da će rivali da kiksaju. U svakom slučaju, osma pozicija donosi lakšeg protivnika u baražu. A na meni je da nastavim u dobrom ritmu, za dobro kluba i lično - rekao je Aleksa Maraš.

Iako je prošao provjerene fudbalske škole, Maraš nikada nije pozivan u mlađe nacionalne selekcije.

- To je san svakog igrača, a on se ostvaruje radom. Znam da su mi potrebne utakmice da bih napredovao, moram i da unaprijedim igru glavom. U Mladosti imam uslove za to - kazao je Maraš.

Bonus video: