Šestica dama na startu kvalifikacija za Euro

Crna Gora savladala Andoru 6:1

11026 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Crnogorske fudbalerke su na pravi način otvorile kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Izabranice Mirka Marića nisu imale problema u duelu sa Andorom - bilo je 6:1 na stadionu pod Goricom.

Slađana Bulatović je u 27. minutu donijela prednost našoj selekciji, u 37. je na 2:0 povisila Jasna Đoković, a Andora je smanjila do poluvremena kada je Ajšu Kalač iz slobodnog udarca matirala Teresa Armengol.

U nastavku, ipak, nije bilo dileme.

Dva puta se upisala Medina Dešić, jednom na pas supertalentovane Maše Tomašević, drugi put glavom nakon prekida i centaršuta Jelene Karličić, a potom su ubjedljiv trijumf potpisale Helena Božić glavom i Slađa Bulatović iz penala u sudijskoj nadoknadi.

"Čestitam djevojkama na pobjedi, ovo je dobar rezultat. Ali, mislim da smo slabo odigrali prvo poluvrijeme, ta igra je jedna od naših najslabijih u posljednje vrijeme. Sve ono što smo se dogovarali nijesmo ispoštovali. Ipak, bitno je da smo upisali pobjedu, prva tri boda u kvalifikacijama. Sada je važno da se odmorimo za naredni meč, protiv Farskih Ostrva", kazao je selektor Mirko Marić.

Crna Gora drugi meč kvalifikacija igra u utorak kada će se pod Goricom sastati sa Farskim Ostrvima.

CRNA GORA - ANDORA 6:1

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 250. Strijelci: Bulatović u 27. i 90+3. (penal), Jasna Đoković u 37, Dešić u 51. i 61, Božić u 74. minutu za Crnu Goru, Armengol u 41. minutu za Andoru.

Crna Gora: Ajša Kalač, Ivana Boričić (od 82. Jovana Sarić), Darija Đukić, Helena Božić, Tatjana Đurković (od 46. Maša Tomašević), Jasna Đoković (od 73. Milica Radunović), Nađa Stanović (od 73. Aleksandra Popović), Jelena Karličić, Slađana Bulatović, Armisa Kuč, Medina Dešić (od 82. Jelena Petrović).

Andora: Marija Osorio, Neus Rosas (od 85. Marija Moles), Laja Palau, Paula Markes, Laja Sin, Aitana Sanhuan, Marina Muelas, Erika Gonsalveš (od 85. Uma de Vertis), Gema Ljuć (od 85. Arijana Koreja), Klaudija Vendrel (od 52. Lola Arauz), Tereza Armengol.

Bonus video: