Arda Guler nakon devet mjeseci ogromnog rada spreman za najveću scenu

Arda Guler je na "Santjago Bernabeu" došao sa 62 kilograma, sada sa osam kilograma više "mišićne mase" spreman za najveće napore

12591 pregleda 0 komentar(a)
Guler je na predstavljanju na Bernabeu imao svega 62 kilograma, Foto: Real Madrid
Guler je na predstavljanju na Bernabeu imao svega 62 kilograma, Foto: Real Madrid

Fudbaleri zarađuiju enormno, makar u najjačim ligama i najvećim klubovima. O odricanjima i radu, povredama, operacijama, naporu i bol koji sve to prati... O tome je malo riječi.

A koliko treba odricanja najbolje pokazuju fortografije Arde Gulera po dolasku u najveći klub na svijetu u julu prošle godine i sada.

Guler je u međuvremenu "dobio" osam kilograma mišićne mase, kako bi se takmičio na većem nivou i kako bi izbjegao povrede, objavila je CADENA Ser.

U Madrid je 19-godišnji vezista došao u julu sa 62 kilograma. Stručni štab Real Madrida smatrao je da bi igrač trebao dobiti mišićnu masu kako bi mogao da konkuriše za mjesto u ekipi.

Turski talenat je bio aktivan u teretani, fokusirajući se na djelove tijela na kojima je doživljavao povrede, zbog kojih je propustio cijeli prvi dio sezone. Od dolaska na "Santjago Bernabeu", Guler je imao problema s koljenom, ali i povredama mišića zbog kojih nije igrao ood doaska do 2024. godine.

Nakon devet mjeseci treninga, Guler je težak 70 kilograma, a u sedam nastupa u prvom timu Reala uspio je da postigne i efektan gol Selti, da bi protiv Ossune sa centra uzdrmao prečku u sudijskoj nadoknadi.

Bonus video: