Šarkić: Zajedništvo nas vodi ka tituli

U derbiju sezone u Meridanbet 1. CFL-u, Dečić u utorak sa tri boda više i boljim međusobnim skorom dočekuje Budućnost

7505 pregleda 6 komentar(a)
U prodoru ka tituli: Oliver Šarkić, Foto: FSCG
U prodoru ka tituli: Oliver Šarkić, Foto: FSCG

U posljednji ciklus četvorokružnog sistema Merdianbet 1. CFL, fudbaleri Dečića su ušli sa dvije pobjede i preuzeli su vrh tabele pred završnih osam kola. Tuzani žarko žele prvi trofej u istoriji, a put do njega vodi preko aktuelnog šampiona i prvog pratioca, ekipe Budućnosti. Dečić u utorak u derbiju na “DG areni” u direktnom duelu ima priliku da pobjedom napravi krucijalan bijeg.

U taboru Dečića svjesni su važnosti i pritiska koji utakmica protiv direktnog konkurenta donosi, ali...

- Ekipa je spremna, jer sada ubiramo plodove jakih, teških ali i kvalitetno osmišljenih priprema tokom januara i februara u Turskoj. U međuvremenu smo kroz utakmice unaprijedili igru, a pokazali smo da smo najbolji tim u ligi. Imamo kvalitet, ali i širinu u sastavu, jer nerijetko igrači sa klupe rješavaju utakmicu. Teško i da mogu da se sjetim da smo dvije utakmice zaredom odigrali u istom sastavu. To je znak da smo prava ekipa, da smo svi jednako bitni i da imamo jedini i zajednički cilj - titulu! Znamo da je svaka naredna utakmica i najvažnija, da u svakoj moramo odigrati maksimalno i ući u nju u odličnoj formi, ali predstojeća ipak ima dodatni naboj. Budućnost odskače kvalitetom i direktni nam je konkurent - kaže za “Vijesti” 26-godišnji ofanzivni vezista Dečića, Oliver Šarkić.

Nekadašnji talenat Benfike i Anderlehta, fudbaler Lidsa, Bartona, Blekpula i Pahtakora rezultatu ekipe doprinio je sa po devet golova i asistencija.

- Sasvim je nebitno ko daje gol, ili asistira. Neka ga u derbiju da golman, samo da pobijedimo. Pobjeda je najbolja statistika i samo to računam. Prezadovoljan sam ulaskom u posljednji ciklus, jer u dvije pobjede nismo primili gol, pa je i samopouzdanje ekipe veliko. Atmosfera u klubu je fantastična, isto očekujem da bude i na tribinama u utorak. Trijumfom bi ne samo stekli veliku bodovnu, već i ogromnu psihološku prednost u nastavku trke. Na pritisak je naša ekipa već navikla, jer stalno igramo na gostujućim stadionima, ali zajedno smo u tome i ide nam dobro. Sigurni smo da bi naša prednost na tabeli bila značajnija da smo imali stadion. Nisam nikada igrao u Tuzima, ali priča se da je atmosfera “vatrena” - posebna i da daje prednost. Ove sezone, nažalost, nećemo igrati u Tuzima. Radovi su u toku i biće to lijep stadion - ističe Šarkić.

Nekadašnji kadetski, omladinski i mladi reprezentativac Crne Gore stigao je u Dečić nakon epizoda u Pahtakoru, sa kojim je osvojio titulu i Superkup Uzbekistana.

- Tamo je pritisak bio neuporedivo veći, a ovdje smo zajedno u svemu. Najviše mi prija to odsustvo sebičnosti, jer u ekipi smo u Dečiču svi kao jedan. Svak je jednako bitan i tako se osvaja titula. Zajedno smo i želimo da ispišemo istoriju kluba. Za to je potrebno da svi damo maksimum i svi smo jednako važni. Najvažnija je, svakako, pobjeda u narednoj utakmici. I svakoj narednoj u preostalih sedam. I željno iščekujemo žrijeb polufinala Kupa Crne Gore, jer nam je i to put do trofeja - zaključio je Šarkić.

San sa Matijom u selekciji, ove ili za godinu, dvije

Nakon igara u Benfiki B, engleskoj trećoj ligi, Uzbekistanu, Oliver Šarkić je odlučio da se oproba i u šampionatu zemlje čije je boje branio u svim mlađim uzrasnim kategrojama. U februaru prošle godine je prihvatio poziv Dečića.

- Smatram tu odluku odličnom, zbog novog iskustva u smislu da nema te želje pojedinca da "iskoči" i solira kako bi se nametnuo za dalji proboj - sebičnosti. Ovdje mi zato prija ta neposrednost i želja da se maksimalno pomogne saigraču. Zadovoljan sam i minutima na terenu, rezultatima ekipe. I u klubu su zadovoljni mojim igrama, već žele da razgovaramo o nastavku saradnje. Evropa nam je izvjesna, ali ja računam samo pobjede. Sada samo razmišljam o pobjedi u narednoj utakmici - objasnio je Šarkić.

On ne odustaje od najvećeg sna.

- Matija, moj brat blizanac je odlično branio gol najjače selekcije u pobjedi nad Sjevernom Makedonijom, a zajednički nam je san da igramo zajedno. I ispunićemo ga. Ove, za godinu, dvije, tri... Na meni je, a ja se trudim da napredujem i nadam se šansi. Matija je nakon priprema i dvije pobjede selekcije u Antaliji bio oduševljen. I pripemom i igrom, odnosom, atmosferom u selekciji, stručnim štabom. Mada, njemu je uvijek praznik kada je u reprezentaciji. Jedini mu je komentar: "ma bilo je top". Nadam se da ćemo zajedno uživati i u igrama A tima - istakao je Oliver.

Bonus video: