Budućnost potvrdila odlazak Milinkovića i dolazak Brnovića

Doskorašnji trener Jezera je sa aktuelnim šampionom potpisao ugovor do kraja naredne sezone

10054 pregleda 8 komentar(a)
Milinković, Foto: FSCG
Milinković, Foto: FSCG

Fudbalski klub Budućnost je potvrdio da je došlo do rastanka sa trenerom Mladenom Milinkovićem, te da je novi šef stručnog štaba Ivan Brnović.

Milinković je smijenjen osam kola prije kraja, a uoči derbija sa Dečićem u 29. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige, koji je na programu u utorak od (18) na "DG areni".

Sa druge strane, Brnović u Podgoricu dolazi nakon što je u dosadašnjem dijelu sezone vodio Jezero, sa kojim je izborio plasman u polufinale Kupa, dok je u šampionatu ekipa na petoj poziciji sa četiri boda manje od trećeplasirane Sutjeske.

"Fudbalski klub Budućnost obavještava javnost da se rastao od doskorašnjeg trenera Mladena Milinkovića, te da je na mjesto novog šefa stručnog štaba imenovan Ivan Brnović. Milinković se prethodnog ljeta vratio u naš klub, vodio ekipu do jesenje titule, a rastanak je uslijedio nakon lošijih rezultata u drugom dijelu sezone i uslijedio je raskid saradnje. Budućnost Mladenu Milinkoviću želi sve najbolje u nastavku karijere", saopšteno je iz kluba.

Brnović je potpisao ugovor do kraja naredne sezone (2024/2025), a ovom prilikom se vraća u klub, gdje je već radio kao trener mlađih kategorija.

"Pored Omladinske škole Budućnosti, Brnović je na početku karijere bio trener Crvene stijene, vodio je još Igalo, Cetinje, Petrovac, usavršavao se u Kini i Južnoj Koreji, a u aktuelnoj sezoni je sa Jezerom postao najveći hit domaćeg takmičenja, ostavivši tim iz Plava u istorijskoj borbi za Evropu, obezbijedivši tome klubu istorijski plasman u polufinale Kupa. Klub se još jednom zahvaljuje Mladenu Milinkoviću na svemu učinjenom, a novom treneru želi puno sreće i uspjeha na novom zadatku", poručili su iz Budućnosti.

Budućnost je druga na tabeli MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige sa tri boda manje od Dečića, a četiri više od Sutjeske.

Bonus video: