Bajeru još pobjeda do titule, Bajern poražen preokretom u Hajdenhajmu

Bajer Leverkuzen slavio u Berlinu, Bajern izgubio nakon dva gola prednosti u Hajdenhajmu u 28. kolu Bundeslige

5155 pregleda 0 komentar(a)
Bajernu malo dva gola prednosti u Hajdenhajmu, Foto: REUTERS
Bajernu malo dva gola prednosti u Hajdenhajmu, Foto: REUTERS

Bajer od prve titule u istoriji na šest kola do kraja Bundeslige dijeli pobjeda! "Farmaceuti" su slavili u Berlinu protiv Uniona - 1:0, a sa druge strane Hajdenhajm je preokretom na svom terenu pobijedio Bajern sa 3:2 (0:2), pa Bavarci imaju 16 bodova manje od Bajera.

Ekipa koju vodi Ćabi Alonso oborila je klupski rekord po broju pobjeda u sezoni - 36, Bajer je neporažen od maja i ukupno 41 utakmicu.

Jedini gol postigao je Florijan Virc sa penala u 45. minutu, a Bajer je od tada igrao sa igračem više, jer je u ekipi Nenada Bjelice, Gosens dobio crveni karton.

Na "Baj areni" su već prirpeme za slavlje, jer bi pobjedom u Leverkuzenu nad Verderom u nedjelju od 17,30 sati, salatara napokon priapla Bajeru.

Bajern je do poluvremena golovima Kejna i Gnabrija vodio sa 2:0, u nasavku je domaćin preokrenuo pogocima Zese u 50. minutu, te Klajndesta u 51, i 79. minutu.

Bavarci prvi put od sezone 2011/2012. imaju više od pet poraza.

Lajpcig ne odustaje od borbe za Ligu šampiona, slavio je u Frajburgu sa 4:1. Junak pobjede bio je Lois Openda sa po dva gola i asistencije.

Počasni gol, ali najljepši u današnjim utakmicama Bundeslige dao je Vićenco Grifo za Frajburg

Uzbudljivo je bilo i u borbi za opstanak. Keln je sa dva gola u nadoknadi utakmice sa Bohumom (2:1), izbjegao neizglednu situaciju i primakao se zoni baraža.

Sa druge strane Majnc je ubjedljivom pobjedom nad Darmštatom - 4.0, popravio gol razliku, pa ga od zone direktnog opstanka dijele tri boda.

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: