Brnović: Kruna karijere, ovaj tim ima ogroman potencijal, moramo da detektujemo problem

Novi trener Budućnosti debitovaće već u utorak u derbiju protiv Dečića na "DG areni"

13215 pregleda 32 reakcija 13 komentar(a)
Brnović na prvom treningu sa ekipom Budućnosti, Foto: FK Budućnost
Brnović na prvom treningu sa ekipom Budućnosti, Foto: FK Budućnost

Doskorašnji trener Jezera Ivan Brnović preuzeo je Budućnost u vrlo delikatnom trenutku, ali kad to pod Goricom nije bilo delikatno?

"Plavi" su nakon četvrtog poraza u devet proljećnih kola i zaostatka od tri boda za Dečićem odlučili da se zahvale Mladenu Milinkoviću, doskorašnjem treneru, a Brnović će debitovati baš protiv Tuzana - u utorak (18 h) u derbiju na "DG areni".

Privilegija, ali i "vruć krompir" - uvijek je tako kad neko preuzme Budućnost.

“Ovo je kruna karijere i osjećaj je neponovljiv i jedinstven, jer svaki trener u Crnoj Gori želi da se nađe na ovoj poziciji, pa tako i ja. Ja sam dijete grada i kluba, prve fudbalske korake sam napravio ovdje i put me je, eto, odoveo do ovog momenta kada sam postao trener Budućnosti. Time sam ispunio negdje i svoje dječačke snove, a najviše trenerske. Ono što je posebno za mene bitno jeste da sam u klubu koji iskreno volim i da ću dati sve što je u mojoj moći da se klub vrati na onu poziciju koja mu pripada“, kazao je Brnović, koji je juče odradio prvi trening sa ekipom.

Ivan Brnović
foto: FK Budućnost

Samo tri pobjede u devet proljećnih kola, i to pošto se tim pojačao na polusezoni i pravo je čudo kakao zaostatak nije već od tri boda. Pod Goricom je, blago rečeno, konfuzna situacija, ali ima vremema za popravku - čak i ovoj sezoni.

Osim za titulu, Budućnost je u konkurenciji za trofej Kupa, gdje se očekuje da joj ponovo Dečić bude glavni rival.

“Idealan momenat u fudbalu ne postoji, kada dođe do promjene trenera to obično bude sa nekim razlogom. Ono što je sigurno jeste da ću zajedno sa stručnim štabom uraditi sve da vratimo ekipu na pobjednički kurs, jer ovaj tim ima nevjerovatan potencijal i kvalitet, ali potrebno je da detektujemo problem, zašto se nije igralo dobro u kontinuitetu dobro i zašto nisu osvajali bodovi. Sve u svemu velika čast i privilegija i zahvalnost upravi kluba što su se u ovom momentu odlučila za mene i odabrala mene kao čovjeka koji će pokušati da vrati stvari na svoje mjesto“.

Ivan Brajović, Fudbaleri Budućnosti
foto: FK Budućnost

Budućnost, po Brnoviću, treba da igra brže. I ne samo Budućnost - to je cilj svake ekipe na svijetu koja želi da bude ozbiljna i konkurentna.

“Svaki trener ima svoju filozofiju. Moja lično je brzi i napadački fudbal, na jedan dva dodira. Ali u zavisnosti od profila igrača trener mora da bude spreman na različite sisteme i varijante igre koje će Budućnost da igra. Ono što je definitivno da Budućnost upravo ima potencijal i kvalitet da igra za gol više i sigurno da ćemo težiti ka tom načinu igre".

De(r)bi protiv Dečića, već za dva dana...

“Vrlo zahtjevan momenat, iz prostog razloga što igramo utakmicu sezone, ali kako god se završi neće biti kraj, jer ima još sedam kola do kraja, ali taj meč će nam dati neke konkretne odgovore koliko i šta možemo“, istakao je Brnović.

Ivan Brnović
foto: FK Budućnost

"Bez obzira na situaciju, moramo da idemo na pobjedu, tako bi bilo i da imamo tri boda prednosti, jer mi smo Budućnost i moramo da pobjeđujemo. Očekuje nas sa psihološke strane neizvjestan meč. Optimista sam, jer kad imam ovakve igrače moram to da budem. Potpuni je fokus na meč, tu je vjera u sopstvene snage. Pokušaćemo da kontrolišemo utakmicu, poštujući rivala koji ima svoje prednosti i koji nije slučajno tu gdje jeste. Sada u kontinuitetu imaju i rezultat i igru što je za poštovanje, ali naša filozofija, stav i pobjednički duh mora doći do izražaja“, poručio je Brnović na kraju.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: