Šampionska trka utroje: Sutjeska prijeti Budućnosti i Dečiću, Jezero može i bez Brnovića

Meridianbet Prva fudbalska liga: Sutjeska - Mornar 2:0, Jezero - Arsenal 4:0, Rudar - Jedinstvo 1:1

41883 pregleda 86 reakcija 28 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 07.04.2024. 18:33h

Sutjeska je tim koji je u najboljoj formi u drugom dijelu sezone u MeridianBet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Nikšićani su u 29. kolu pobijedili Mornar (2:0) i prvi put ove sezone savladali rivala iz Bara. U prethodna tri meča Mornar je dva puta slavio (1:0, 1:0) a jedan susret je završen neriješeno (1:1).

Sutjeska je posljednji poraz u MeridianBet 1. CFL pretrpjela upravo od Mornara, 18. februara, na startu drugog dijela sezone. Od tada su nikšićki "plavi" odigrali devet mečeva, šest puta pobijedili, tri puta igrali neriješeno, pa će sa velikom pažnjom pratiti derbi Dečića i Budućnosti, koji je na programu u utorak (18) na "DG areni". Sutjeska se nakon današnjeg trijumfa približila Budućnosti na samo bod zaostatka, dok Dečić, uoči derbija, ima četiri boda više od tima Miljana Radovića. Sasvim neočekivano, Sutjeska se apsolutno uključila u trku za titulu.

FK Sutjeska
foto: FSCG

Sutjeska je ciklus od tri meča zaredom na domaćem terenu okončala maksimalno (prethodno savladala Rudar i Jezero), a danas je do pobjede stigla preko Vuka Strikovića u 59. i Dušana Vukovića u 71. minutu.

Prvi su na utakmici zaprijetili gosti preko Nikole Vukovića u petom minutu, da bi na drugoj strani, u 18. minutu, nakon kornera i udarca Dušana Vukovića lopta pogodila prečku.

Do kraja prvog poluvremena Sutjeska je imala dobru šansu Srđana Krstovića, pokušao je još jednom Vuković, ali se mreža Mornara nije tresla. Na drugoj strani su najopasniji bili Milan Vušurović i Demir Škrijelj.

Sutjeska je do prednosti stigla u 59. minutu - Vuković je centrirao, a Vuk Striković lijevom nogom šutirao, poslao loptu u dalji ugao i postigao lijep gol.

Konačan rezultat je postavljen u 71. minutu. Vasko Kalezić je ubacio loptu u kazneni prostor, a Vuković je lijepo plasirao i poslao u mrežu.

FK Sutjeska
foto: FSCG

Sutjeska nakon ove utakmice ima četiri boda više od Mornara, ali i od Jezera, koje je danas odigralo sjajnu utakmicu i u Beranama savladalo Arsenal - 4:0.

Plavljani su sva četiri pogotka postigli u prvom poluvrmenu, a do vođstva su stigli u 17. minutu kada je Senaga Naoaki krenuo u solo prodor i postigao lijep gol.

Dva minuta kasnije gosti su izgubili loptu na centru, a Marko Šimun pronašao Petra Orlandića, koji je duplirao prednost.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena, Jezero je stiglo do trećeg pogotka. Ponovo su kombinovali Orlandić i Šimun, koji je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora savladao Nikolu Pejovića.

To nije bilo sve u prvom dijelu - Senaga je u 42. minutu, postigao drugi gol na meču i postavio konačan rezultat.

Domaći su u drugom poluvremenu ostali sa igračem manje, jer je isključen kapiten Nikola Jovićević u 65. minutu.

A u derbiju sjevera nije bilo pobjednika - Rudar i Jedinstvo su u Pljevljima igrali neriješeno (1:1). Gosti su poveli u 29. minutu preko Alije Krnića, bod Rudaru je donio Jasmin Muhović u sudijskoj nadoknadi.

Rezultati - 29. kolo

Sutjeska MeridianBet - Mornar 2:0

Vuk Striković 59, Dušan Vuković 71.

Jezero - Arsenal 4:0

Senaga Naoaki 17, 42, Petar Orlandić 19, Marko Šimun 40.

Nikola Jovićević (Jezero) dobio crveni karton u 65. minutu.

Rudar - Jedinstvo-Franca 1:1

Jasmin Muhović 90+2 - Alija Krnić 29.

Ponedjeljak

Mladost Lob.Bet - Petrovac (16)

Utorak

Dečić AdmiralBet - Budućnost (18)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: