Kadeti poraženi nakon penala od Izraela, Kavaja: Mislim da napredujemo

Utakmica je u regularnom toku završena 0:0

9348 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 07.04.2024. 20:59h

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je danas od Izraela, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca, rezultatom 6:5, u utakmici posljednjeg, trećeg kola UEFA Razvojnog turnira u Podgorici.

Utakmica je u regularnom toku završena 0:0.

Crnogorski kadeti izgubili su nakon jedanaesterca i od Slovačke 5:3 (0:0), a jedini trijumf ostvarili su na startu turnira protiv Letonije 2:0.

Turnir su završili bez primljenog gola u regularnom toku.

"Zbog propozicija, utakmicu smo počeli sa igračima koji su imali manju minutažu. Do poluvremena smo držali egal, bilo je situacija u kojima smo bili dobri, ali i nekih u kojima smo griješili. Međutim, u drugom poluvremenu smo pojačali ritam i imali nekoliko šansi da meč riješimo u regularnom toku. Kao i protiv Slovačke, poraženi smo nakon penala, što možda znači da smo psihološki nezreli za takav pritisak. Ipak, raduje me činjenica da u tri utakmice na turniru nijesmo primili gol iz igre. Mislim da ekipa napreduje prema onome što smo planirali", kazao je selektor Radovan Kavaja.

Crnogorska selekcija bila je bliže trijumfu, imala je nekoliko velikih šansi, ali nije uspjela da ih realizuje najviše zahvaljujući odličnom izdanju izraelskog golmana.

U 55. Matija Jovanović je probao glavom sa ivice peterca, a dva minuta kasnije, nakon dodavanja Marka Đokaja, izbio je sam ispred izraelskog golmana, ali nije uspio da ga savlada.

Priliku da se upišu u strijelce imali su i Lazar Savović u 61. i Darvina Đukića u 65, ali je izraelska mreža ostala netaknuta.

Važan doprinos remiju dao je i crnogorski golman Edin Lekić, koji je 58. minutu, sa dvije odlične intervencije, spriječio Izrael da povede.

Bonus video: