Surova kazna na „Old trafordu”: Liverpul nekako izbjegao poraz i prepustio prvo mjesto Arsenalu

Gosti dominirali na „Old trafordu”, ali su na kraju morali da se pomire sa remijem

16163 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Liverpul je prepustio prvo mjesto Arsenalu zbog slabije gol-razlike i ako krajem maja „redsi” ne osvoje titulu prvaka Engleske biće jasno da su je izgubili upravo danas na „Old trafordu”.

Mančester junajted je zakinuo najvećeg rivala za dva boda (2:2) u meču koji je ponudio dva potpuno različita poluvremena - u prvom je tim Jirgena Klopa vodio 1:0, a trebalo je da bude makar plus tri, a u nastavku je pokazao sve mane koje se skupo plaćaju u periodu sezone kada je svaki bod zlata vrijedan...

Arsenal i Liverpul tako imaju po 71 bod, Mančester siti jedan manje - do kraja je ostalo sedam kola.

Liverpul je u prvom dijelu imao 15 šuteva ka golu Andrea Onane i vodio je od 23. minuta kada je strijelac bio Luis Dijas.

I prije i poslije pogotka Kolumbijca gosti su radili šta su htjeli, imali su prostor da nanesu štetu rivalu gotovo u svakom napadu, a najveći krivac što je bilo samo 0:1 na poluvremenu je Darvin Nunjes koji je prokockao nekoliko idealnih napada Liverpula...

Nastavak je donio sasvim drugačiju utakmicu, Junajted je odmah zaprijetio, a u 50. minutu i izjednačio iz prvog šuta u okvir gola.

Nije to bio običan gol, već majstorija Bruna Fernandeša koji je dočekao grešku Džarela Kvanse i sa četrdesetak metara iz prve zatresao mrežu.

Momentum je tada prešao na stranu „crvenih đavola” koji su u 67. preokrenuli kada je sjajan gol postigao 18-godišnji Kobi Meinu.

Imao je Liverpul šansi i na 1:1 i na 2:1, opet je dvije uprkao Nunjes.

Do izjednačenja je stigao desetak minuta prije kraja kada je Harvi Eliot iznudio penal, a Mohamed Salah lako prevario Onanu.

Viđena je još jedna velika šansa do kraja, ali je Dijas sa peterca šutirao visoko preko prečke, pa Klop i njegov tim nemaju razlog da slave bod protiv ekipe koja ih je nedavno eliminisala i iz FA kupa.

Ako se ova sezona ne završi trijumfalno za Liverpul, jedan od krivaca - ako ne i glavni - biće Junajted...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: