Nevil: Niko ne igra loše kao Junajted; Kin: Možda sam star i mrzovoljan, ali divim se izjavama Ten Haga

To što su "đavoli" pokvarili planove velikom rivalu možda pomalo može da zadovolji navijače, ali ne i legende kluba koje su oštro krikovale predstavu tima sa Old Traforda protiv Liverpula

6316 pregleda 2 komentar(a)
Roj Kin, Foto: Printscreen YouTube/Sky Sports
Roj Kin, Foto: Printscreen YouTube/Sky Sports

Ukoliko Liverpul na kraju sezone ne bude šampion Engleske najzaslužniji za to biće njegov najveći rival Mančester junajted, koji je redsima "otkinuo" četiri boda u njihovoj trci sa Arsenalom i Mančester sitijem.

To što su "đavoli" pokvarili planove velikom rivalu možda pomalo može da zadovolji navijače, ali ne i legende kluba.

Geri Nevil i Roj Kin, ikone kluba sa "Old Traforda" i ljudi koji su bili dio mašinerije ser Aleksa Fergusona, bez obzira na remi (2:2) sa Liverpulom kritikovali su igru Junajteda, čini se potpuno opravdano.

"Niko ne igra tako loše kao Mančester junajted", oštar je bio Nevil za Sky sports.

"Ne kažem da nema potencijala u ovom timu, ali oni su trenutno veoma daleko od Arsenala, Liverpula i Sitija. Junajted igra kao mali klub", naglasio je Kin za isti medij.

Liverpul je u prvom poluvremenu derbija dominirao na "Teatru snova", imao je 15 udaraca ka golu Junajteda (jedan je završio u mreži), dok "đavoli" na drugoj strani nisu čak ni jednom pokušali da šutiraju.

"Njihov sistem je lud", dodaje Nevil. "Neke stvari koje vidite u igri Junajteda neće vidjeti na nivou školaraca - sve ono što izgleda lako u fudbalu Mančester čini teškim".

Ipak, greška mladog štopera Liverpula Džarela Kvanse pružila je priliku Brunu Fernandešu da majstorski lobuje Kaomina Kelehera i vrati Junajted u život, da bi majstorija supertalentovanog Kobija Mejnua donijela i vođstvo ekipi Erika ten Haga.

"Ne možete uvijek da se oslanjate na kvalitet pojedinica, trenutak sreće i slično - protiv Junajteda je zaista lako igrati, pokazuje to 15 udaraca Liverpula u prvom poluvremenu", dodaje Nevil.

Roj Kin je bio veliki lider Fergijevog Junajteda, a danas se ne ustručava da kaže sve što misli.

"Vidio sam da je Ten Hag bio optimista nakon meča, ne znam da li je u međuvremenu popio neku čašu vina, ali divim se njegovim izjavama, jer očigledno vidi nešto što ja nisam... A možda sam i samo star i mrzovoljan... Junajted se trenutno takmiči sa Totenhemom i Aston Vilom i zaostaje za njima, a ne sa Arsenalom, Liverpulom i Sitijem", kaže Irac.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: