Jubilej Anćelotija - 200. utakmica u Ligi šampiona: Preživjeti toliko godina u fudbalu je veliki uspjeh

Real Madrid sjutra (21) dočekuje Mančester siti u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona

5543 pregleda 1 komentar(a)
Karlo Anćeloti, Foto: Reuters
Karlo Anćeloti, Foto: Reuters

Fudbaleri Real Madrida dočekaće sjutra (21) aktuelne evropske prvake, ekipu Mančester sitija, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Trener Reala Karlo Anćeloti, koji će sjutra započeti rekordni 200. meč u Ligi šampiona, imao je punih osam dana da pripremi tim za sučeljavanje sa Mančester sitijem Pepa Gvardiole treću godinu zaredom u nokaut fazi najjačeg evropskog takmičenja.

Siti je, u međuvremenu, igrao u subotu protiv Kristal Palasa, pa Gvardiola nije zadovoljan značajnom razlikom u vremenu za pripremu utakmice. Posljednji meč u španskoj ligi, Real je odigrao 31. marta protiv Atletik Bilbaa, a prethodnog vikenda je odmarao pošto je taj vikend bio rezervisan za finale Kupa kralja.

"Ovo je nevjerovatno atraktivan meč. Kvalitet obje ekipe će nam omogućiti da gledamo dobar meč. Mislimo da ćemo biti bolji od Sitija u nekim aspektima, a oni misle da će biti bolji od nas u drugim. Poslije 180 minuta ćemo vidjeti ko je bio bolji", rekao je danas Anćeloti.

Real je prije dvije sezone eliminisao Siti u polufinalu Lige šampiona, dok se engleski klub revanširao prošle sezone, takođe u polufinalu.

Na te posljednje četiri utakmice ova dva tima u Ligi šampiona postignuto je 17 golova. U međusobnim duelima, Siti je upisao četiri pobjede, Real tri, dok su tri utakmice završene neriješeno.

Obje ekipe pokušavaju da se plasiraju u polufinale Lige šampiona četvrti put zaredom.

Trener Reala Karlo Anćeloti sutra će doći do svoje 200. utakmice u Ligi šampiona.

"To je veliko dostignuće. Sjećam se svoje prve utakmice, bila je to protiv Sparte iz Praga kada sam bio u Parmi. Doći do 200 utakmica znači mnogo. Preživjeti toliko godina u fudbalu, pogotovo u mojim godinama, veliki je uspjeh", rekao je 64-godišnji Italijan.

Anćeloti će sa Realom pokušati da osvoji svoju treću titulu u Ligi šampiona, sa timom koji je ove sezone pojačan potpisivanjem Džuda Belingema.

Mladi engleski vezista nikada nije igrao u Premijer ligi, ali se četiri puta do sada sastao sa Mančester sitijem i dva puta postigao gol protiv engleskog tima.

Belingem je upisao 20 golova i deset asistencija otkako je stigao u Madrid i jedno je od najboljih napadačkih oružja kluba ove sezone, zajedno sa Vinisijusom Žuniorom i Rodrigom.

"Njegov uticaj je ogroman. To je drugačiji tim od prošle sezone. Meč sa Real Madridom je uvijek težak izazov. Oni su izuzetan klub i u ovom takmičenju mogu da kontrolišu mnoge stvari sa iskustvom koje imaju iz prošlosti", rekao je Gvardiola.

Bonus video: